donderdag 19 september 1996

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 1

Actueel

Een voodoo-leraar uit West-Braakzaam is gisteren opgepakt. De 45-jarige man zou kinderen wegwijs gemaakt hebben in de beginselen van de voodoo. De kinderen brachten miniatuur-modellen mee van de auto's van hun ouders en prikten met Afrikaanse voodoo-prikkertjes in banden en onder de motorkap.
De politie werd geattendeerd op de praktijken door het grote aantal onverklaarbare auto-ongelukken in West-, Oost- en Zuid-Braakzaam.

De Geschillencommissie voor het Rotanwezen heeft afgelopen donderdag een klacht afgewimpeld die ingediend was door een zwaarlijvige Liempdse die zowel een bot- als een stoelpootbreuk opliep toen ze plaatsnam in een rotan zitmeubel (type V233a, bekleding zomergeel met zwaardvismotief). Volgens de commissie voorzag de bijgeleverde handleiding in een afdoende waarschuwing. Voorzitter Leunen citeerde de gewichts-tabel op bladzijde 622 van de handleiding. Bijkomend argument was dat de Liempdse 'al anderhalf maal de dagwaarde van haar eigen verzekering had ontvangen'.

Lijstje: Mannenangsten

1. Een erectie in de sauna of tijdens een medische keuring
2. Het tegenovergestelde: "vorstverkleining" bij het douchen na de voetbal
3. Ingehaald worden op de snelweg door een vrouw in een Fiat Panda
4. Een plotselinge huilbui als je met je makkers aan het biljarten bent
5. Haar favoriete zender niet kunnen vinden op de radio
6. Haar ondergoedconstructies niet loskrijgen
7. Verstappen terwijl je langs een vol terras loopt
8. Trucje met een balpen dat mislukt
9. De barbecue niet aankrijgen
10. Een woord: bedplassen

Poëzie

"Schat, kun je eens helpen? Ik krijg dit boontje niet doorgebroken."
voor alleenstaande seksisten

buigend boontje
je vormgeheugen
je breukleugen
je draad
gespannen om je straklang lijfje
als een onwillig wijfje
wil je niet deugen

Wetenschap

"De telefonische bereikbaarheid zal, ondanks de toenemende mobiele telefoniteit, niet toenemen, omdat men door een onderbewust gevoel van vrijheidsbeperking, de 24-op-24 uurs bereikbaarheid zal boycotten met dezelfde technische middelen die die bereikbaarheid zouden moeten optimaliseren."
drs. Gehoorgangsontsteking, Universiteit van West-Virginia 1996

De Buurt

Beste mensen,

Ook deze week heeft buurthuis Den Draaier weer een knotsgek programma, zodat het herfstweer geen spelbreker hoeft te zijn!
Voor de allerkleinsten komt clown Terry weer zijn ballonnenact opvoeren. We willen dan ook vragen of de ouders van Davey de schrikkerige peuter misschien thuis willen houden!
Na afloop is er volop cola en een disco die tot in de kleine uurtjes van de middag doorgaat!
Voor de groten is er weer rappen met DJ Wilco. Deze week zal het volume lager zijn om de Lustige Whisters in de zaal er naast niet weer te storen (hopelijk heeft de fles advocaat uw ongemak kunnen verkleinen, wij dachten van wel!).
De cursus Afrikaans dansen komt te vervallen omdat Anke van der Muts door haar echtscheiding geen toegang meer heeft tot die swingende Afrikaanse CD's. Dus ook langs deze weg: kom op meneer Van der Muts, niet zo flauw doen. U heeft er de hele buurt mee.
Ten slotte is er een afsluitende buurtvergadering, en wij hopen dat de wethouder nu wel voor ons tijd heeft. Het bestuur dat nu uit twee personen bestaat (Harrey en Jenske Smolders) kan nog steeds uitbreiding gebruiken!

Het recept: Wombats in knoflookpuree

Strooi een klein sachet wombats in ruim kokend water. Drapeer een laagje viscose besprenkeld met gegraveerde peper over de wombats zodra ze hun kopjes boven water steken. 7 teentjes knoflook toevoegen naar smaak. Au bain marie chambreren en satineren met gruisvenkel. Drie keer omscheppen, een dopje diesel (loodvrij) toevoegen.
Pureer het geheel met een mengkraan van geemailleerd eiken. Toedienen: in capsules van 2 à 3 gram.