maandag 14 februari 2000

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 46

Van de redactie

Wij houden van jullie!

Lijstje: 10 tekens dat je niet geschikt bent voor het huishouden

1. Lastig, dat legen van een volle stofzuigerzak. Dat gat is zo klein.
2. Oei, witte wijn geknoeid op de bank, snel een scheut rode wijn erover.
3. Op je boodschappenlijstje staat afwasmiddel, vaatwasmiddel, handzeep, vim en groene zeep, maar he, da's handig ... een fles allesreiniger. Scheelt mooi sjouwen.
4. Vaat erin, zeep erin ... maar waar moet nu die theedoek?
5. Je denkt dat een voorgerecht een procedure bij de kantonrechter is.
6. Plumeau? Is dat niet die vogel uit Sesamstraat?
7. Je moet je zoontje van vier erbij halen om die kinderveilige dop eraf te krijgen.
8. Je denkt dat knoflookpers een ander woord is voor riooljournalistiek.
9. Je gebruikt een schuimspaan omdat je anders de afwas in de teil niet ziet.
10. Je bereidt die two-steps-saus in de verkeerde volgorde.

Beschuit

Nu in de supermarkt: een gratis boekje met beschuitdroge teksten over de Euro, geschreven door de redactie van HeT. Je krijgt het boekje bij een duopak Bolletje meergranen- of 10-zaden-beschuit. Krakend verse limericks en oneliners voor een vrolijk ontbijt!

Bolletje duopak met Euroboekje is verkrijgbaar bij verschillende supermarkten, waaronder Super de Boer, C1000, Plusmarkt, Edah, Albert Heijn en A&P.

Poëzie

Jezus kwam op aarde
Maria was onbevlekt
maar Jozef die gebaarde
dat 't kwam door het Axe-effect

Gedachten bij het haardvuur

Sint Valentijn? Was dat niet de beschermheilige van bloemisten en postbestellers?

Desi B. heeft de Hennies uitgenodigd om in Paramaribo bij te komen van de hectische voorbije periode.

De schapen en de herder kwamen niet uit hun arbeidsconflict. Besloten werd daarom tot een bezinningsdagje op de hei.

Wij likken nog altijd even aan onze vinger, voordat we met de PgDn-toets de bladzijde omslaan.

Maxima: "De dwaze moeders kende ik al, maar een dwaze schoonvader, da's nieuw."

Gegeven het kijkplezier op zondagavond kan je beter spreken van een voetbal-incompetitie.

Zo zijn er heel wat egels die het idee van een auto-immuunziekte wel zien zitten.

Hoe leg je nog religieuze zaken als reïncarnatie uit aan een hippe zesjarige? "Dus als ik het goed begrijp ga ik - als ik dood ga - van level 1 naar level 2?"

Murphy had al veel eerder een opzetje voor zijn wet opgeschreven, maar raakte het schrijfblokje kwijt.

Koninginnedag 2000: Door de deplorabele financiële toestand van de gemeente Katwijk zal HM voor het eerst worden geconfronteerd met platzaklopende schoolkinderen.

Wetswijziging 2005: ouderschapsverlof voor Foster parents.

E-commerce: zinloos besteld.

Katerexcuus: ik dacht dat malt whiskey alcoholvrije whiskey is.

Het gevoel van ... Schrale Troost

Zaterdagochtend, een winderige parkeerplaats bij zomaar een supermarkt. Ineens zie je hem weer lopen, die jongen aan wie je op de middelbare school altijd zo'n stille, intense hekel had: een pa met centen, goed in alles, de populairste van de school en altijd de nieuwste spullen. Terwijl iedereen nog op Zundappjes en Kreidlers reed, kwam hij aanzetten met een snelle off the road. Je zorgt dat-ie je niet ziet. Een lang niet gevoelde, misselijkmakende jaloezie krijgt je te pakken terwijl je hem vanuit je ooghoeken volgt. Kijk, daar loopt hij naar zijn auto (veel groter dan de jouwe), gooit de sleutels naar zijn vriendin (veel mooier dan de jouwe) en tilt zijn hond (schattiger dan de jouwe) uit het karretje. En dan ... waait zijn baseballcap af. Kaal! Hij is kaal! Met zo'n pathetisch plukje voor op zijn kop! Je veert op, roept zijn naam en loopt hem, enthousiast lachend, tegemoet. De wind speelt intussen door jouw volle krullenbos.

Onthaasten voor gevorderden

Neem een winterpeen, een ui, een prei, een knolselderie, wat kruiden en soepvlees mee naar het werk. Doe de ingredienten in de bedrijfskeuken in een pan met water, breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens zachtjes opstaan. Om iets voor vieren even zeven door een theedoek, bouillonblokje erbij. Geniet van uw kopje soep. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Internet

Na het succes van de website die gebruikers laat weten of er een pedofiel in hun buurt woont, is er nu 'Neighbourhood Watch'. Wie op de site de eigen postcode en huisnummer intikt, ziet direct wat voor vlees men in de buurtkuip heeft. Woont er een medewerker van RTL 4 in uw buurt, een hardrocker, een verzamelaar van bierblikjes uit heel de wereld, iemand die regelmatig 'Neighbourhood Watch' raadpleegt? U weet het binnen enkele seconden.

Poëzie

Non Juan

het had een onderonsje moeten blijven,
zijn mailtje aan de stoot van het kantoor
maar onmiskenbaar klonken bij het schrijven
wat hormonale ondertonen door

zijn boodschap wilde ook al niet beklijven,
vond in haar mooie oortjes geen gehoor
wat heet: ze las collega's hardop voor
"Zou jij met mij de lunch willen bedrijven?"

HeT’s grote geschiedenisboek

Deel 5: Het succes van Darwin

"Kijk, achteraf gezien berust het allemaal op een misverstand. Ik was gewoon een godvrezend wetenschappertje. Niet erg succesvol, maar ik kon mijn kinderen maar net te eten geven. Tot ik eens een artikel schreef met als kop: 'Man comes from Abe'. Een journalist heeft dat toen verkeerd opgepikt. Meteen een hoop gedoe, overal lezingen en interviews geven ... erg goed betaald allemaal. Dus heb ik dat maar zo gelaten. Terwijl mijn verhaal eigenlijk ging over Abraham, stamvader van het joodse volk."

Wetenschap

Bij TNO wordt momenteel een sensor getest die ingebouwd kan worden bij koeien. De test maakt onderdeel uit van de beoogde ontwikkeling van diervriendelijk schrikdraad. De sensor zou er voor moeten zorgen dat als de koe te dicht bij de draad komt, het beest een vriendelijk tik op de schouder voelt, waardoor het geïnteresseerd om zal willen kijken.

Tijden veranderen

Autoveiligheid in het ik-tijdperk: jaren '70: denk aan ons-fotolijstje op het dashboard jaren '80: denk aan mij-fotolijstje op het dashboard jaren '90: denk aan jezelf-fotolijstje op het dashboard

Nieuwe beroepen

Deel 1: de mobi-collega

Een van de hardnekkige problemen die de groei van telewerken in de weg staat, is het gebrek aan sociale contacten met collega's. Op deze behoefte wordt nu handig ingespeeld met het even simpele als geniale concept van de Mobicolleague. Telewerkers verzekeren zich hiermee van een dagelijkse portie collega-ervaring met als groot voordeel dat zij er zelf niet de deur voor uit hoeven. De telewerker die zich op deze dienst abonneert wordt namelijk dagelijks een half uur bezocht door een vertegenwoordiger van Mobicolleague die met propjes papier gooit, roept dat hij 'het verrekt om voor de zoveelste keer koffie te gaan halen', ongevraagd pikante anekdotes vertelt en hardop uit de Telegraaf voorleest.

Voor de heavy user kan het abonnement worden uitgebreid met een e-mail service, waarbij elk half uur roddel en achterklap over een fictieve afdelingschef of receptioniste wordt ontvangen.

Consument

Productmanager Flupo Olthoff van Significant Signs vertelt: "Veel restaurantbezoekers hebben er moeite mee de aandacht van de ober te krijgen. Ze willen bestellen en zien niemand of maken geen oogcontact. Een vinger opsteken, oogcontact zoeken: niks werkt. Voor fluiten en knippen met de vingers missen ze de assertiviteit. Wij van Significant Signs hebben de oplossing: de Table Flag. De Table Flag is een klein vlaggetje dat de gebruiker op tafel plaatst en gehesen kan worden als een ober gewenst is. Ook hebben we kleine sta-vlaggen voor bushaltes met keuze-instelling voor alle gangbare lijnnummers. Die kleine rode handvlag daar is voor in de winkel als u aan de beurt bent."

Hoe zou het afgelopen zijn als

... Adolf Hitler een cocker spaniel had gehad in plaats van een Duitse herder?
... Achilles die ochtend toch maar die cowboyboots had aangedaan in plaats van sandalen?
... Isaac Newton onder een kokosnotenboom had gelegen in plaats van een appelboom?

Dertig als wij zijn ...

Laten wij de moeilijkste beslissingen in ons leven nog steeds nemen door a la Fred Oster een cavia naar hokje A of B te laten rennen.

ADHD-kinderen als wij waren, kregen we nog gewoon een mep en het bevel stil te zitten.

Wij luisterden nog bezorgd en gebiologeerd als Lobith -3 had.