vrijdag 5 juni 1998

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 28

Van de redactie

Afgelopen week bereikte de ledenlijst van HeT de 3000. Da's mooi.
Deze HeT is opgedragen aan alle scholieren die de afgelopen maand met behulp van de techniek van periodieke onthouding hun examens hebben volbracht.
Trouwens, sorry als u de vorige editie in overvloede heeft gekregen. We zullen de teveel ontvangen HeT's uiteraard niet in rekening brengen. De betrokken medewerker is ontslagen.

Actueel

TER APEL - Gisteren is in Ter Apel een komkommerkweker opgepakt, nadat de politie ontdekte dat de man groeihormonen gebruikte om zijn producten sneller de klasse-I-omvang te laten krijgen. Na de vleessector is ook in de tuinbouw het gebruik van hormonen de laatste maanden schrikbarend toegenomen.

PARIJS - Saaiheid is de afgelopen jaren troef onder de grote voetballers van de wereld. In Nederland zijn de broertjes De Boer een exponent van deze ontwikkeling. Voetbalplaatjesproducenten zoeken daarom dit jaar voor het eerst hun toevlucht tot plaatjes van mediagenieke en charismatische materiaalmannen, fysiotherapeuten, haptonomen en verzorgers van de deelnemende landen.

HEUSARK - Op het symposium 'Marketing en het millenniumprobleem' heeft een aantal marketinggoeroes gezocht naar een antwoord op het teloor gaan van de futuristische associatie bij de getallen 1999 en 2000. Herman Zijpas verklaart: "Winkeliers die nu het futurische 2000 of 1999 in hun winkelnaam voeren, zijn binnenkort hopeloos ouderwets. Wij hebben op dit congres die kant van het millenniumprobleem opgelost. We adviseren middenstanders het jaartal 2525 te gaan gebruiken, zoals in Brood 2525 en Videotheek 2525."

GRONINGEN - De politie van Groningen staat voor een raadsel bij de ontvoering van Bart de G. die al zes dagen voortduurt. De ontvoerders hebben hun eisen per e-mail bekend gemaakt. Ze maakten gebruik van verschillende fonts waardoor de Groningse politie omtrent de herkomst in het duister tast.

Lijstje: De 10 cadeaugeefwetten

1. Dwing de ontvanger het cadeau live uit te pakken door het ruim na het vorige en voor het volgende cadeau te geven.
2. Het cadeau dient meteen aan iedereen gepresenteerd te worden als zijnde jouw cadeau. Geef dus nooit cadeaus aan de deur of in de keuken.
3. Het cadeau dient geruime tijd de conversatie te bepalen. Kies dus iets dat enig opzien baart door herkomst, prijs of inhoud.
4. Geef iets dat je zelf eerst kunt kopieren, lezen, opnemen, dragen of voor het raam kunt zetten.
5. Zeg tegen de notoire bierdrinker: "Als je nooit zo'n Bordeaux 1994 hebt geproefd, heb je niet geleefd!"
6. Sta ruilen niet toe: men ziet dan immers wat het kostte en waar het vandaan komt.
7. Gebruik altijd meer plakband dan strikt noodzakelijk: wie er hard voor moet werken, waardeert de beloning des te meer.
8. Bij cadeaus boven 50 gulden het prijsje laten zitten.
9. Direct bijval vragen: "Nou, staat hem dat niet beeeeeldig!"
10. Geef uw buurman de zes uur durende amateur-video van het buurtfeest, pak 'm direct weer af en roep: "Komen jullie ook uit de keuken, we gaan gezellig met z'n allen video kijken".

Showbizz- en televisienieuws

De succesvolle Amerikaanse producer Jack Goodwill haakt in op het succes van Dana International tijdens het songfestival in Europa. Daartoe heeft hij een jaren-zeventig concept nieuw leven in geblazen. De Pointer Brothers zijn momenteel met de laatste hormonenkuur bezig en zullen in de zomer een eerste single uitbrengen. Nadat uit onderzoek is gebleken dat het 27% van haar kijkers niet lukt het razendsnelle spelletje te volgen, heeft de VARA besloten Lingo voortaan met vierletterwoorden te spelen. Studio Sport gaat behalve voor- en nabeschouwingen bij voetbalwedstrijden ook tijdensbeschouwingen houden, waarin bekende oud-voetballers analyses geven van het spel.

Gedachten bij het haardvuur

De in-line-skate is de missing link tussen de kinderwagen en het looprek.

Als je de tijd die je nodig hebt om ISDN te installeren met surfen wilt terugverdienen, moet de verbinding een jaar lang 51.312 maal sneller zijn dan met je oude aansluiting.

Hoe de gepensioneerde militair uit Steenwijk zijn best ook deed op dansles, zijn rumba wilde maar niet swingen.

Toon mij uw gehuurde video's en ik zal u zeggen wie gij zijt. (Spreuken 12, 12:16.)

Waarom staat het alfabet eigenlijk in die volgorde? *

Waarom druk je harder op de knopjes van de afstandbediening als je weet dat de batterij leeg is? *

Voor computers die uitgerust zijn met een spraakherkenningssysteem, kan een ruitenwisser handig zijn.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan: kalende mannen vertellen significant meer domme-blondjes grappen.

Ik bleek volledig sportonkundig toen ik dacht dat het WK een spellingvernieuwing van WC was.

Een integer artiest brengt ook een 'not so greatest hits'-cd uit.

Het woordje surceance geeft altijd toch wat schwung aan een faillissement.

Wat zeggen seksuologen eigenlijk van het verschil tussen de harde en de zachte 'g'?

Milieubewuste bodybuilders gebruiken scharrelhormonen.

Op zijn vijfenzestigste realiseerde hij dat hij beter in goede herinneringen had kunnen investeren.

Een revolutionair aspect van de zomermode van 98: bakkebaarden voor vrouwen vanuit de bikinilijn.

Als zij eerder zou zijn gegaan dan hij, zou Ischa dan 'C.P.' hebben geschreven?

Lid van de Edah-club, de Ikea-family, het Shell-team, de Camel-group, het Oranjeboompils-genootschap, Vriend van Pantersigaren en de OMO-gebruikersgroep, dus je snapt: geen avond thuis.

Zijn zeven dagjesmensen een weekmens?

Po√ęzie

wat heb je daar nou groeien?
vroeg ik Wubbo geboeid
oh, daar heb ik vorig jaar
eens wat maanzaad geknoeid

Tips voor arme mensen

Arm en toch te dik? Met deze tip snijdt het besparende mes aan vele kanten. Haal eenvoudigweg het lampje uit uw koelkast. Smul-, drink- en snacktochten na zonsondergang behoren vanaf nu tot het verleden. U laat zich niet meer verleiden door blokjes kaas, flesjes bier of plakjes worst. U bespaart op uw supermarktaankopen. U bespaart de extra energiekosten van het koelkastlampje. U slankt zienderogen af.

Het autonieuws

Op de autobeurs van Gdansk zag de redactie een indrukwekkende presentatie van de nieuwe Lada. De autoproducent brengt als eerste de tractor als personenauto op de markt. De Lada Sovchoz TX is ideaal voor het ruigere terrein en voor survival-achtige trips, maar heeft ook een prettige wegligging op asfalt. De Sovchoz wordt geleverd als coupe, hatchback of cabriolet. Radiocassettespeler, trekhaak en toerenteller is standaard, een airco optioneel.

Ode aan Pamela

het siliconenwonder
(eens behorend tot de groten)
kreeg psychisch fors gedonder
en werd direct plat gespoten

Waar een klein land klein in is

Typisch dat in zuidelijke landen de koffie pittiger is dan bij ons. Elk kopje wordt daar vers voor u gezet. Maar wij zetten ons slappe bakkie in grote potten en houden dat dan onnodig lang in leven op een warmhoudplaatje of erger nog, in een thermoskan. En dan hebben we het nog niet eens over de koffiebewaarblikken, de jumbopakken en de spaarpunten.

Ken je dat gevoel? Deel 1: Stuurloos

De hele dag nergens echt zin in, klusjes beginnen maar niet afmaken, te veel koffiepauzes houden, rondlopen in huis op zoek naar iets, maar je weet niet wat, niks op televisie dus al snel uitgezapt en dus maar wat Teletexten, de hele dag snacken zonder fatsoenlijke maaltijd, voor de tweede keer in het krantje van de Schoenengigant beginnen, elke inhaaltaak (vakantiefoto's inplakken, lekkende dakgoten, schroefjes sorteren) is net een maat te groot, ...

Wetenschap

Per jaar verbruikt 1,23 gezin 8,12 minuten per jaar aan valse starts van videocamera's. Op 3,47 van deze valse starts worden de woorden 'Staat 'ie aan?' gesproken. 'Doe nou eens spontaan' komt op een verre tweede plaats.

Product managers van de week

Willem Zolemans van Bata: "De naaldhak, de plateauzool en de blokhak hebben een dubbele functie: ze maken de schoen mooier en ze beinvloeden de manier van lopen. Bata komt met een nieuwe damesschoen met een verhoging onder de voorkant van de zool, waardoor het lopen cool en relaxed achterover hangend gaat."

Wang Hoy Toy van Sony demonstreert de nieuwe Laughman van Sony door eerst een erg oudbakken flauwe en uitgemolken mop te vertellen, waarna hij op de 'play'-button drukt en er een blikkerig gelach uit het luidsprekertje komt. Onvrijwillig beginnen wij mee te lachen. Wang knikt tevreden: "Mooi apparaat, he?"

Snijd de poep

Hij: "Ik wist toch echt niet wat ik voor je verjaardag moest kopen: je hebt alles al."
Jij (jarig): "Ik heb anders nog geen zeiljacht, limousine, breedbeeldtelevisie, eigen webdomein, automatische garagedeur, kok, golfabonnement, zilveren kaviaarschaaltje, een paar flessen Rothschild '38, een volbloed paard en zo'n Brabantia-pottenopener die ik je vorig jaar ook al vroeg."

Dwangneurosen voor beginners

Je soep zodanig eten dat je de lettervermicelli in alfabetische volgorde oplepelt. Uit veiligheidsoverwegingen steek je niet alleen je hand uit naar links en rechts, maar ook vooruit als je rechtdoor wilt blijven fietsen.

Televisie vanavond

Veronica, 20.05 uur: Veronica Beach Biljart, verslag van het sportieve evenement met veel zon en zee. Presentatie: Raymond Ceulemans in zwembroek.

RTL 5 22:15 uur: Koevoet, overheidsinstellingen dwingen bekrompen en halsstarrige burgers voor de camera formulieren eindelijk eens correct in te vullen.

Het jaar 2525

De Tamagotchibescherming lanceert een campagne tegen het vastbinden van digitaal zorgspeelgoed aan bomen vlak voor vertrek naar de vakantiebestemming.

In deze HeT bijdragen van:
* KWAAK en Jan Kamphuis, onmisbaar op de bank van HeT