donderdag 28 januari 1999

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 37

Van de redactie

Nummer 37 (16,8 Euro) ... HAHAHAHAHA ... alweer ... HAHAHAHAHA ... dus, vandaar ... HAHAHAHAHA ... maar goed, ... HAHA ... we zullen er maar eens aan beginnen ... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ... dit is de eerste HeT ... HAHA ... met lachband! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA (klik)

Actueel

DEN HAAG - Het tekort aan rechters neemt dramatische vormen aan, die het Ministerie van Justitie nopen tot draconische maatregelen. Op dit moment is men bezig met het opgraven van reeds overleden magistraten, teneinde deze opnieuw te installeren.

OVERLOON - De Overloonse politie-agent H. Kloese is gisteren voor twee maanden geschorst na een incident in de bus van Overloon naar Venray. Kloese bekeurde daar de 24 inzittenden wegens het niet dragen van een gordel. De agent staat in Overloon bekend als 'overijverig'. Eerder verbaliseerde de agent een Overloner die bij het oversteken van de weg niet precies zo liep zoals het "groene stoplichtmannetje" het voordoet.

AMSTERDAM - Nauwelijks is het spritueel centrum Oibibio uit de financiele problemen of een nieuwe crisis dient zich aan. Walvissen en dolfijnen, wier gepiep op vele Oibibio/New Age cd's hoorbaar is, hebben zich bij BUMA/STEMRA laten registreren en eisen nu met terugwerkende kracht royalties. De woordvoerder van Oibibio beraadt zich op een reactie.

UTRECHT - Eerder berichtten wij over het in opspraak geraakte IOC-lid Anton Geesink. Als reactie op zijn berisping wilde hij exclusief aan HeT kwijt: "Kijk, zo'n berisping is natuurlijk niet leuk. Daarom neem ik bij een berisping Deflatine. Want Deflatine kalmeert de maag en irriteert niet."

AALSMEER - EndeMol-woordvoerders bevestigden gisteren tijdens een persconferentie dat het entertainmentbedrijf een aantal fundraisingshows in de steigers heeft staan voor eventuele rampen. "Kijk, zo'n show zet je niet zomaar neer. Vroeger startten we de voorbereiding pas als de ramp duidelijk was en dan zaten veel sterren vast aan andere verplichtingen. Vandaar dat we nu een aantal shows voorbereid hebben, zodat als - en we hopen uiteraard dat het niet gebeurt - de ramp zich voltrekt wij binnen 24 uur een show hebben. De shows die op stapel staan zijn "Ter land, ter zee en op de vlucht" en "De Waddenzee in de olie", aldus een woordvoerder.

AALSMEER - In haar strijd om de jeugdige TV-kijker probeert Veronica Bart de Graaf's BNN te overtreffen met nieuwe programmaconcepten. Zo begint dit voorjaar het Indoor Dwerg Castreren en komt in de herfst het Monstertruck Sterkste Man van Europa Crushen.*

HeT panel

HeT vraagt deze week een panel van deskundigen onderzoek te doen naar actuele kwesties. De studie-opdracht aan dit Delphi-panel was deze week uit te zoeken wie de mannen in witte pakken waren die meteen na het neerstorten van de El Al-boeing te zien waren. Hieronder het rapport van HeT-panel.

Prof. Dr. Sterrenberg: "Het waren leden van de locale judo-vereniging die hun voetzolen wilden harden op de smeulende puinhopen."

Ir. 't Harde: "De harde kern van de Nederlandse Elvis-imitatoren Conventie was toevallig in de buurt en bood, nog gekleed in hun jumpsuits, spontaan hulp aan."

De Wilde, MBA: "Het was Anton Geesink die op zoek was naar gouden vullingen en horloges voor zijn mobiele olympische academie-bus."

Drs./Dr./Geen van beide Swietert: "Het waren de opwaaiende uiteinden van het Witte Reus-kleed waar een flinke troep op gemaakt mag worden."

Mr. Dr. Phrogher: "Het waren de mannetjes van Jif-allesreiniger ."

Will Schakul: "Het was de Ku Klux Klan, die leden wilden werven onder de bewoners van de Bijlmer door te wijzen op - ik citeer - 'weer zo'n staaltje Joodse onvoorzichtigheid'.

Lijstje: 10 Tien afgewezen ideeen voor een reality TV-programma

1. In de wachtkamer van de kaakchirurg
2. Bijeenkomst van de Zuid-Oost-Brabantse aquariumhouders
3. 50 trappenhuizen in parkeergarages in Nederland
4. Badmeesters vertellen
5. Bushaltes in de regio, een reeks ontmoetingen bij bushaltes van streekbussen
6. Bekentenissen van een vakkenvuller
7. Formulieren invullen met ... samen met bekende Nederlanders formulieren invullen
8. Bieten- en aardappelhoofden, op de akker op zoek naar groentes die op bekende Nederlanders lijken
9. Langs de containers, aflevering 1. De dierenkliniek
10. Meeluisteren met de telefonische hulplijn van de Vereniging voor maag-en darmstoornissen

Gedachten bij het haardvuur

Famous last words: "Jeetje, benauwd hier. Dit cafe kan wel wat ventilatie gebruiken."

We hebben vijftigers en tachtigers, maar hoe heet de furore makende generatie kunstenaars die van 2000 tot en met 2009 actief zal zijn?

Na de Camel Trophy en de Raid Gaulloises komt Omo met de Enkhuizer-steltlooprun. Persil volgt deze primeur met de Katwijk-Rijnsburgsteptocht.

Moeten we Mark en Frank nu per 1-1-2002 ook anders gaan noemen?

Droom op deathrow: dat de stoel niet millenniumproof is.

Behaaglijk schaarden de chirurgen zich rond het miltvuur.

Wenskaartenkrasheid: "Maak van deze dag iets enigs, potdorie*"

Om te wennen aan het idee, belde Henk-Jan de eerste maanden met zijn GSM alleen nog vanuit telefooncellen.

Werden de leden door die stichting betaald om vriend van Anton Geesink te zijn?

De Trendwatchers die Prince (Tafkap) adviseerden hadden het in de late tachtiger jaren bij het rechte eind dat de hit 1999 moest heten, aangezien dan Prince's carriere behoefte zou hebben aan een gouwe ouwe.

De gevaren van ...

Aflevering 3: De was ophangen

Was ophangen lijkt een onschuldige bezigheid. Maar schijn bedriegt. Bij het veelvuldig en langdurig vasthouden van klam - of erger nog: wrijfnat - wasgoed kunnen op de vingertoppen de zogenaamde boendersplekjes opduiken. Deze geel-paarse stipjes kunnen als ze onbehandeld blijven uitgroeien tot schrob-spatten (in de volksmond ook wel de waswijvenplak genoemd). Wringt u rulle stoffen met de ontblote hand, dan zijn handpalmen langdurig blootgesteld aan snijdende textielvezels. Dit kan leiden tot de zogenaamde wringklauw. In deze moderne tijden hoeven deze aandoeningen niet tot blijvend letsel te leiden, mits op tijd behandeld. De zoektocht naar een medicijn tegen waszwiep gaat onverminderd door. Op dat terrein staan de geleerde h.h. medici nog met lege handen.

Poezie: Anton’s verweer

kwam er van zo'n stad een mand met luxe cadeautjes binnen,
dacht hij: ik doe maar mee, want da's belangrijker dan winnen.

Dertig als wij zijn

Wij aten pas een pizza toen wij 16 waren en shoarma op ons 18de. Falaffel hebben we tot op heden nog niet eens gegeten!

Poezie: Goudverf

wat de verliefde jongen had gehouden
voor een stoere neus-bel
bleek slechts een creatieve zet van zijn acneuze vriendin

Millenniumprobleem

Waarom kijken we niet gewoon naar hoe ze die problemen indertijd in 999 opgelost hebben?

Het jaar 2000 is 1000 Euro.

Wetenschap

De wetenschappelijke wereld rouwt deze week om een bedrijfsongeval. De wereldberoemde vorser Prof. Dr. Th. van der Meden is in zijn laboratorium overleden. Nooit heeft hij zijn vraagstelling kunnen beantwoorden: waarom kabels die keurig opgerold opgeborgen worden toch nooit fatsoenlijk te ontrollen zijn. Hij raakte in zijn laboratorium verstrikt in de kabels en stikte. De heer Van der Meden is 82 jaar geworden.

Product managers van de week

Bakker Hein Bollekens biedt zijn vaste klanten een pensioenaanvulling in de vorm van gratis twee volkoren per week. De klant moet daarvoor minimaal 20 jaar lang gemiddeld 500 gulden per jaar besteed hebben aan brood, gebak en aanverwante artikelen.

Marlboro brengt een nieuwe sigaret op de markt: de Marlboro Care. Het gaat om exact dezelfde sigaret als de gewone Marlboro. Toch betaalt de klant een gulden per pakje extra. Hoe zit dat? Jack Hijsje van Marlboro: "Klanten die de nieuwe Care-sigaret kopen, krijgen daar een zegeltje bij. Wie 1000 zegeltjes heeft gespaard, krijgt een gratis behandeling van longkanker. 2000 zegeltjes geven recht op een avontuurlijke crematie in onze fabrieken in Texas."

Integratiecursus voor allochtonen

Les 5: Wachten

In winkels, aan de balie, aan de bar of in de halte moeten we vaak wachten. Deze activiteit mag passief lijken, maar niets is minder waar. Het wachten is een subtiel complex van handelen en nalaten dat van generatie op generatie verfijnd is. Enkele wenken.

Tijdens het wachten neemt u een positie in, waarbij u niemand in de ogen kijkt. Ga schouder aan schouder staan en zoek iets waar u uw blik op kunt laten rusten. Neem het liefst een punt schuin omhoog, zoals een etage-indicator in de lift of het display met het wachtnummertje. Iemand van top tot teen bekijken of recht in de ogen schouwen is totaal taboe.

Wilt u tijdens het wachten een gesprek beginnen, steek dan niet zomaar van wal. Wie zo maar begint te spreken zal voor een ontsnapte, mogelijk gevaarlijke, gek doorgaan. Gevorderde cursisten kunnen met een opmerking over een gegeven dat evident is een conversatie starten. Kies een mededeling die accuut controleerbaar, zoals: "Goh, het regent" of "Hij is weer laat, de 63". Wordt u hiermee aangesproken, wees dan zuinig met uw antwoord en bepaal u tot een "ja, ja" of "het is wat". Beginnende cursisten kunnen eens een kuchje of een keelschraping proberen om erin te komen.

Wacht u in de rij voor de kassa? Kruipt iemand voor? Zeg dan met een zuinig mondje "ts". Zoek oogcontact met uw medewachtenden en kijk samenzweerderig. Een folkloristische daad die een ritueel hoogetpunt van wachten is en een pittoreske oud-Hollandse traditie is het roepen van zinnen als: "Ik was voor u, hoor" of "Nee, die meneer is nog voor u en dan ben ik". Dit is echter examenmateriaal voor gevorderden.

Trap, trapper, trapst

1. Lusthoven
2. Kerkhoven
3. Morkhoven

Geloof ze niet

De baliebediende die na het vertrek van zijn klant zogenaamd nog wat archiveert en opruimt. Hij legt gewoon weer een paar stukjes van de puzzel aan die hij onder zijn hoge balieplekje heeft liggen.

Sitcoms of the future

In het knotsgekke heemkundige museum van Ohe en Laak treffen we elke week de vaste cast aan die telkens weer de gekste dingen meemaakt. Zo zijn er de twee joviale, licht volkse suppoosten, is er de kokette secretaresse voor de pittige noot, is er de verwaande maar bespottelijke directeur, is er de wijze oude buurman en is er de clowneske, slapstickachtige concierge.

* = Ronald de Bakker