maandag 4 november 1996

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 3

Nu met extra veel rubrieken!

Van de redactie

Wegens ziekte, verhuizing en wel wat anders aan het hoofd wat later dan eerdere frequentie vermoeden deed is hier nummer drie van het. Het logo van het moest helaas veranderen wegens verkeerde interpretatie van isjes door programmatuur. U heeft in geen getale gereageerd op onze herfstprijsvraag waardoor u in ons aanzien tot negatieve waarden gestegen bent. Desalniettemin wenst de redactie u een toereikend leesgenot.

Actueel

BRUSSEL - van onze buitenlandcorrespondent - Na de vraag naar rundvlees is nu ook de vraag naar pastawaren drastisch gekelderd in Belgie. Gebruik van pastawaren kan volgens de Belgen 'u uw baan kosten'. De vraag naar de witte Mars, een variant van de populaire candy-bar is daarentegen gestegen. De minister van Gezondheid maakt zich ernstige zorgen.

Politieberichten

TERZIJDE - In het West-Friese dorp Terzijde is een brildragende man van ongeveer gemiddelde lengte gesignaleerd die zich ophield. De man droeg een beige jasje op een lichtgroene flanel blouse en sportschoenen. De broek is door getuigen niet herkend, maar bandplooi wordt niet uitgesloten. De politie is op zoek naar mensen die de man gezien hebben tussen 12.00 en 14.00 ter hoogte van de afslag Terzijde Centrum, waarschijnlijk zich vervoerend op een turqouise opgevoerde Spartamet met gebloemde fietstassen (anjers en lelietjes-van-dalen).

TILBURG - Gisteren heeft de politie in een Tilburgse Edah de 30-jarige Eddy S. aangehouden. De man opende eerst de deuren van het vriesvak en maakte daarna pas zijn keuze. De man trok al eerder de aandacht van de politie omdat hij zijn tas niet aan het haakje van zijn winkelwagentje had bevestigd. De man zwijgt nog in alle talen.

Lijstje: Je woont in een dorp als ...

1. je denkt dat RTL5 een nieuw type Peugeot is.
2. je gefascineerd naar boven kijkt als er een vliegtuig over komt.
3. je moet telefoneren bij de notaris.
4. het hele openbaar vervoer bestaat uit één bus om 6:35 naar de stad, die dan om 11:48 terug komt.
5. je voor de kleuterschool 6 kilometer moet fietsen.
6. je buurvrouw je vertelt dat je vrouw zwanger is.
7. je rijles drie uur duurt omdat je dan pas het eerste stoplicht tegenkomt.
8. je schapenscheren het toppunt van je carrière vindt.
9. de spuit die je vindt in de bosjes van de lokale diabeet is.
10. de slager tevens huisarts is.

Poëzie

ik mik ...
ik druk en langzaam
twee stalen heipaaltjes
hakka hakka

twee ronde gaatjes
veertig ronde snippers
maar je past in mijn ordner
en ik vier feest

Gezondheid & ledematen

Tegen griep:
Drapeer vier rode-koolbladeren over je hoofd en besprenkel die met citroensap dat je even aan de kook hebt gebracht. Steek een wattenstaafje gedrenkt in een sla-olie/kervel oplossing in beide oren. Draai nu rustig rondjes op een stuk papier met het heilige teken ^\/^ en maak knipbewegingen met je vingers. Dit herhaal je twee maal daags, gedurende 15 minuten. En overmorgen ben je weer 100% de oude ...
Uw natuurarts, dr. Bibber-de Schraag praktijk voor evolutie- en culinaire geneeskunde

Fragment

De beschaafde man wendde zich tot de EHBO. Hij was gewond geraakt bij een steekproef. "Steek van wal," zei de man in de witte jas. "Ik proef niets meer, mijn tong is niet meer wendbaar, maar daar kunt u niets aan doen." antwoordde de man. "Uw wantrouwen in mij steekt mij, ik heb reeds voor zwaardere beproevingen gestaan. En achter een goede aanpak van de EHBO!" mopperde de dokter geprikkeld, waarna hij een verband legde op de uit zijn verband gerukte arm.

(uit: "Wan- en vertrouwen", Ibovich Chowalksi, vertaald uit het Pools)

Commentaar

De regering denkt er over benzinepomphouders aan de grens vrij te stellen van een accijnsverhoging. BELACHELIJK! Stel, de laatste pompstations voor de grens komen in aanmerking voor deze regeling. Zij zullen niet meer klagen, maar wat gebeurt er met de een-na-laatste-pomphouder voor de grens???

Taal noch teken

Je hebt promotie en demotie; zou het tegenovergestelde van inviteren exviteren zijn en zou je bepaalde familieleden kunnen exviteren voor je volgende honderd verjaardagen?

Overpeinzingen

Zeven uur slapen per nacht, daar droom ik van.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er een zekere spanning heerst tussen een afstandsbediening en een TV.

Cursus: Zelf het huis winterklaar maken met Tony de Beukelaar

Ja, het wordt weer het gezellig seizoen, mensen. Vroeg donker en knus met de familie dicht bij elkaar om de feestelijke dis. Om die dagen nu nog extra gezellig te maken heb ik deze mauve grand foedraal om deze gekke bistrostoel gedrapeerd en daar zet ik dan deze terra cotta vaas met een paar takjes asterklauw in. Niet duur en de rest van het gezin zegt meteen: Hé ma, wat een fijn huisidee! En voor wie echt de feestdagen in een traditionele Astor Manorhousestijl wil hebben is er dit kadaver van de ooi, waarin we een taup-azuren timmermanszaag zetten. Echt landelijk. Nou mensen, maak er wat van van de dagen, want altijd maar die zelfmoorden dat is toch ook niet knus!

Het jaar 2000

Tandverzorging: draadloos flossen.