vrijdag 26 september 1997

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 19

Van de redactie

Het korten der daeghen noopt onsch tot het verpozen ter huischlycken kring ten einde den kille herfschtwinden te ontvlieden. Het doet uw nederighen scribenten deugd u te vergasten op enighe welluidende niet van snedige en schalkse schertsen gespeende kroniecken. Moge wij u thans verzoeken toe te treden tot de heer- en damesschappen der schuddebuikende lieden. Leeve den koning! Hoera! Hoera! Hoera!

Actueel

SCHIPLUIDEN - Bioloog dr. Kruisvracht van de Universiteit van Schipluiden stelt in een recent proefschrift dat als Nederland alle verkeersregels ten behoeve van voetgangers opheft, de Nederlander over tachtig jaar resistent is tegen overreden worden.

UTRECHT - De NS onderzoekt, na een reeks klachten, de haalbaarheid van een niet-ruikencoupe. Diverse klachten over aftershave, salami-boterhammen en jasluchtjes na een regenbui waren aanleiding voor de directie van de spoorwegen een niet-ruiken testtraject op te zetten.

AMSTERDAM - Een maand nadat de nieuwe regels van de Reclame Code Commissie tegen sluikreclame gericht op kinderen zijn ingegaan, is gisteren hard opgetreden tegen een aantal overtreders. Een Amsterdamse slager moest zijn zaak sluiten nadat hij een jongetje van acht op een plakje worst wilde trakteren.

TER HAVE - Een biologische groentenkweker is overvallen door het Dierenbedrijdingsfront. Het was de front-leden ter ore gekomen dat de boer illegaal slakken hield onder erbarmelijke omstandigheden. De boer gebruikte de beestjes om onder andere zijn sla een echt biologische uitstraling te geven.

Lijstje: 10 fouten van de beginnend romanticus:

1. Het bosje bloemen van het benzinestation ruikt nog een beetje naar afgewerkte olie.
2. Dat is geen parfum, maar deodorant!
3. Je brengt Engels ontbijt op bed.
4. Onder haar raam breng je een aubade met de andere leden van The Death Trashjerkers.
5. De uiterste verkoopdatum van die bonbons is al drie maanden verstreken.
6. Je vond dat veldboeket romantischer dan een bosje van de bloemist. Zij niet, als na drie dagen een nest spinnen door het huis zwermt.
7. Je koopt een mooi lingeriesetje maar het blijkt twee maten te groot.
8. Tijdens jullie eerste vrijpartij gaat de telefoon ... en je neemt op.
9. Je stuurt een liefdesbrie ... zij moet alleen eerst nog even de strafport betalen.
10. Ze wordt lid van de Boekenclub en krijgt een prachtig halscollier. Hee, dezelfde als die jij haar gaf.

Gedachten bij het haardvuur

Pickwick richt zich met haar nieuwste product 'Fresh Tea' op het bijzonder kleine marktsegment van ouden van dagen met slechtpassende kunstgebitten die aan de bar een Fristi (van concurrent Nutricia) bestellen.

Goh, ik heb altijd gedacht dat een peniskoker een keukenattribuut was.

Het nieuwste VPRO-kinderprogramma: Duplo de Kloon.

Maria schreef een onbevlekte sollicitatiebrief.

Is een slotroman het tegenovergestelde van een sleutelroman?

Toch jammer dat video 2000 2000 nooit gehaald heeft.

Fijn gevoel: de stoom die uit je fluitketeltje komt en kriebelt langs je oren.

De Evangelische Omroep heeft besloten voortaan alleen nog in zwart-wit uit te zenden om te voorkomen dat de kleuren vloeken.

Hoe gaat 't Broodje Aap-verhaal zelf eigenlijk. Of bestaat dat verhaal geeneens niet?

Lekker buiten met short en korte broek op een klapstoel, heeft een aantal mannen een bijna-jurkervaring.

De bedrijfscultuur schreef voor dat de baas niet alleen een grotere kamer en een groter bureau moest hebben, maar zelfs een grotere placemat in het bedrijfsrestaurant.

Nadat wetenschappers een monster van Loch Ness hadden genomen, kon met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid worden vastgesteld dat er helemaal geen monster in Loch Ness zit.

Wetenschap

"Als we in de tijd die we nu besteden aan het beschermen van onze eigendommen (deuren op slot, ramen dicht, frontje van de autoradio eruit, wachtwoord/pincode uit het hoofd leren) extra zouden gaan werken, kunnen we zoveel verdienen dat we potentieel gestolen eigendommen, dubbel kunnen terugkopen."

Dr. Bob Kevenschil, leerstoel Time Management, Universiteit van Brovsick

Spreekwoorden van nu

We zeiden: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
We zeggen: Gemoedelijke virusscanners maken ruftende harddisks.

Po√ęzie

de zelfmoordenaar miste de trein
en las voor de gein
rechts boven de bomen
'er kan nog een trein komen'

De vertaler

- rewind: tegenwind
- screentest: testbeeld
- self supporting: de 'wave' doen in je eentje voor de spiegel
- service flat: hoog opgestapelde borden of kopjes
- slapstick: erectiestoornis
- slipstream: diarree
- stagediven: onderdeel van de duikopleiding
- tipsy: vrijgevig in restaurants
- underdog: oude deken
- yellow pages - ouwe krant

Stapelen

Bewoners van een luchtkasteel zijn ook maar mensen: ze slapen op luchtbedden en zijn 's morgens opgelucht als het allemaal een droom bleek, ze halen de luchtpost uit de bus, zetten meteen even de luchtzakken buiten en steken tevreden een luchtpijp op.

Beledigen voor beginners

Zeg niet: Je gezicht staat me niet aan.
Maar zeg: U heeft een hoofd als een onderontwikkelde compositiefoto.

Stranger than fiction

In het krantje van de Schoenenreus lazen wij over de teenloze trotteur, de vlotte voetbedmuil, het spontane enkellaarsje met patchwork, de sancho-leren cowboyboot, de heerlijke vrijetijds instapper, de veterschoen met profielzool, de trendy plateaupump, de expressieve gespschoen met blokhak, de modische sportboot, de unisex rijgveterlaars, de ademende snowboot met lamsleren schacht, de representatieve sandaal met siergesp, de sleephakschoen met croco-neusje, de Spaanse slof en de ribcord thermopantoffel ... echt waar.

Het leven van de snob

In zijn Compaq-laptop-draagtas neemt hij zijn zes boterhammetjes, zijn appel en zijn overall mee naar het werk.

Het loket: BSB

Loket: Goedemiddag meneer ...?
Beern: Goedemiddag, mijn naam is Bee...
Loket: Oh, meneer Beern, ik had u al verwacht. Tsja, ...
Beern: Is er iets niet in orde?
Loket: Bent u trots op onze stad? Been: Nou, ik woon er graag ...
Loket: Kent u de naam van onze burgemeester?
Beern: Hmmm, is dat niet ... uuh ...
Loket: De belangrijkste industrie van onze stad?
Beern: Waarom ...
Loket: Kijk, meneer Beern, wij als gemeente vinden dat mensen die niet weten waarover ze praten, ook niet mee zouden moeten beslissen.
Beern: Zit wat in, maar wat heeft dat met mij ...?
Loket: In het kader van het BSB-project hebben we dan ook besloten u uw stemgerechtigdheid voor komend jaar te ontnemen.
Beern: BSB?
Loket: Bewust Stemgedrag Burgerbevolking. Maar als u goed uw best doet, kunnen we misschien volgend jaar nog eens kijken. Bedankt voor uw komst, meneer Beern en niet vergeten: De Bruynschaef en textiel. We zijn er voor u.

HeT Roadrunner-gevoel

Zoals de cartoon-held even boven de afgrond blijft hangen, voor hij valt, zo staarde hij nog even naar de leegte waar zojuist zijn fiets stond.

Hoe herken ik...? Aflevering 3: Het doe-het-zelf-programma

Gereedschap (van merk A) is altijd direct voorhanden, nooit een bot zaagje vervangen, geen volle containers met puin, geen stof, lijmresten of verfspatten, een serene sfeer, hard werken zonder radio 3, geen koude koffie, geen kille halogeenspot, maar warm zonlicht door schone ramen en door sponsoren geschreven eikenhouten dialoogjes tussen de deskundige en de presentator.

He Man Cipatie

Dames, voor eens en voor altijd: zo'n spinnetje in bad, dat vinden wij ook best eng. Mogen wij dan ook eens een gilletje slaken en komen jullie ons dan uit onze benarde posities verlossen? Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Het jaar 2000

De Space Shuttle met een kinderzitje.