zaterdag 1 maart 1997

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 11

I.v.m. de technische vooruitgang ontvangt u dit keer niet de originele HeT, maar een zorgvuldig gekloonde versie.

Van de redactie

Belastingtip: HeT is een vaktijdschrift, waarvan u 15% van de kosten, exclusief BTW, mag aftrekken met een maximum van fl. 12,-- mits u HeT geniet in de aanwezigheid van een persoon uit uw huishouden die voor 1972 geboren is of indien u ongehuwd samenwoont met een partner die geboren is na 1972. is, en niet belastingplichtig is. Leuker kunnen we het niet maken.

Actueel

GRONINGEN - Het Groninger museum heeft op de affiches voor een fototentoonstelling een plassende vrouw laten retoucheren tot een fles Coca Cola en hiermee meteen een gigantisch sponsorcontract binnengehaald.

ZEIST - De KNVB wil het voetbal op tv nog aantrekkelijker gaan maken. Voor komend seizoen zullen de officiele speelballen voorzien worden van een microfoon die behalve het schoppen ook de veldcommunicatie registreert.

ARNHEM - Bewoners van een Arnhemse wijk die bekend staat om het groot aantal heroine-gebruikers willen met een humane actie de aandacht van Den Haag op zich vestigen. Ze doen dat met de beschuitbus die iedere ochtend langskomt om de verslaafden die al hun geld aan drugs uitgeven toch wat voedzaams te geven.

Lijstje: Je date wordt niets als ...

1. hij niet alleen in de keuken, maar ook op de slaapkamer, een decoratief messenblok heeft staan.
2. zijn dobermans Adolf en Nero heten.
3. hij tijdens Silence of the lambs de dialogen gedachtenloos meemompelt.
4. hij als cocktail een Molotov voorstelt.
5. hij als enige bezoeker van het restaurant wordt gefouilleerd.
6. hij in zijn stamcafe nog een ruitje en twee tafels moet betalen.
7. hij bij het binnengaan van het tankstation zijn skimuts pakt.
8. je moet beloven NOOIT de kelder in te gaan.
9. ondanks dat hij alleen op zijn balkon een conifeertje heeft staan hangt in de meterkast een kettingzaag.
10. je hem betrapt onder de douche terwijl hij gebiologeerd staart naar het putje waarin de ketchup wegstroomt die hij langzaam uit een fles laat lopen.

Gedachten bij het haardvuur

De heer Popla is niet zozeer geinteresseerd in een gat in de markt alswel een markt in het gat als zodanig.

Bij gebrek aan een telefoonboek had de mobiele bellende zakenman zijn dashbord volgepend met gedachteloze streepjes.

Gezien de commotie over de valse vakantiefoto's van Willem Alexander zullen we de rontgenfoto's nog maar even onder ons houden.

Wake Up heeft nu een spiegel met een klein geheugen zodat u nauwgezet de claims van rimpelverminderende cremes kunt toetsen.

Voor een echte comeback suggereert de platenmaatschappij dat een van de bandleden zelfmoord pleegt.

Wij reizen altijd met zo'n ruime marge dat we net de vorige trein missen.

Zo oud als wij zijn

a: Was een single nu 5,25 inch?
e: Nee, dat was de floppy. De single was 7 inch.
a: Maar wat was een EP dan?
e: Was dat niet 33 toeren?

Poëzie:

gecompenseerd naar de geest van de tijd
blijft er in de grond
van menige generatiekloof
slechts een voor over

Menu: Soep van vliegenbouillon (voorgerecht)

Neem 12 volle, gebruikte vliegenmeppers, 1 prei, 12 uien en 1 visbouillonblokje. Bij gebrek aan meppers kunt u voor het koken een laagje stroop in de pan schenken en deze een zomers weekje buiten zetten. Snijd de meppers, de ui en de prei in stukjes van ongeveer twee tot twintig meter. Laat het geheel trekken. Giet er water op en serveer.

Horoscopen verklaard: Schorpioen

Let op Schorpioen: na een aanvaring met een Ram moet u een beroep doen op de politie. Een Stier kruist uw pad: uw week wordt er niet beter op. Gelukkig brengt een Vissen u wat afleiding. En een Weegschaal laat u zien dat u de week succesvol heeft afgesloten. Naschrift van de schorpioen: Mijn zaak is na een ramkraak beroofd. Ik kon niet werken en heb me dus stierlijk verveeld. Nou, toen ben ik maar gaan vissen ... en wat denk je, ik ving een snoekbaars van 8 pond, echt waar, ik heb het nog nagewogen.

Zakennieuws

Qualitaria De Beek. Manager Geurt Overschie aan het woord: "De consument vraagt wat er nu - na twintig jaar - nog zo speciaal is aan het pommes frites-speciaalverhaal? Het is een commodity geworden. Wij hebben derhalve een nieuw stukje speciaalgebeuren in het leven geroepen, waarbij dat hele selling pointissue in de vernieuwde vertaalslag naar de samenstelling zit. Speciaal is bij ons: frites met knoflooksnippers, rechtsdraaiende roer en een pittige orientaalse whiskeycocktailsaus. Waanzinnig booming, hoor, die fritesbranche".

Nieuwe woorden

verkommeren = een salade verpesten met zo'n groene waterbanaan.
reageerbuis = eindelijk een Nederlands woord voor Call-TV
schoenpoets = veters aan elkaar knopen, een ongekookt ei in de neus stoppen etc.
uitzendkracht = medewerker radiostation?
dames- en herenslib = die pluisjes en andere ongerechtigheden die je aantreft in je onderbroek na een dag werken

HET’s budget-doe-tips

Steeds meer mensen hebben steeds meer vrije tijd, maar minder geld. Gelukkig zijn er HeT's budget doe-tips om vrije tijd gezellig door te brengen, zonder al te veel kosten te maken.

Aflevering 2 Girorigami
Giro-enveloppen zijn gratis en een ondergewaardeerde bron van plezier. Je kunt er alleen of met elkaar veel lol mee hebben. Vouw er bijvoorbeeld een bootje van of plak de gomkanten aan elkaar tot een verrassende collage. Je kunt de enveloppen ook ophangen, iets uitrekken en proberen er paperclips in te gooien van een afstandje. Of schilder op de muur vijf vlakken met in ieder vlak een puntenwaardering. Maak de gomrand nat. Gooi nu de envelop naar de muur en probeer hem in het beste vak te krijgen. En het leuke is dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Veel plezier!

HeT’s cursus positief denken

Zeg niet: ik word komend jaar weer aardig leeggezogen door de belastingen.
Maar: ik ben o.a. sponsor van het gehele Nederlandse onderwijssysteem.

Product manager van de week

We spreken met Hans van Lijn, product manager bij PTT Telecom. "Veel mensen die een boodschap zouden moeten inspreken hebben spreekvrees. Na die ijzig kille piep valt er een stilte die voor de meesten ondraaglijk is. Daarom gaan wij een antwoordapparaat op de markt brengen dat met enkele altijd-goed zinnen geheel automatisch een gesprek afhandelt." We zijn benieuwd en bellen naar het prototype: " He, hoe is het, lang geleden joh. Guttegut, och ja, tjeetje, nou nou, ja ja, gossie. Elk huisje heeft zijn kruisje, tsk tsk, zo is er altijd wat, hm, oh oh. Morgen is er weer een dag, hemel, ja ja, zo is dat. Oh ik moet ophangen want Vera komt eraan. We bellen nog, doei!"

HET JAAR 2000

Francisco van Jole: Olympisch kampioen Tetris ondanks muisarm.

Bijdragen

Menu: Josja en Eduard van Dijk

Reacties

Joris van der Waart: "Even een klein briefje om te laten weten dat ik HET fantastisch vind!"
Marco van Zwetselaar: "Prachtig!"