vrijdag 27 maart 1998

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 25

Van de redactie

Het is feest bij HeT, niet alleen omdat dit de 25e editie is, maar ook omdat we goed nieuws hebben voor beleggend Nederland: HeT gaat naar de beurs ... en wel op 14 maart. Dan vindt in feestzaal De Klustkens in Schulmeroord-Oost namelijk de elk jaar spectaculairder wordende handwerkbeurs plaats. Verder is de HeT-site geheel in een nieuw jasje gestoken. Uw bezoek wordt gewaardeerd door ons en door uzelf, want u kunt nu uw mening geven via de nieuwe Nedstat-waarderingsknop.

Actueel

EINDHOVEN - Eindhoven Airport moet met onmiddellijke ingang voor de rest van het jaar sluiten. Dat heeft de rechter beslist, naar aanleiding van een aanklacht van de Milieubeweging. Eerder deze maand drongen leden van de beweging de hal van luchthaven binnen, spreidden ze hun armen en begonnen te wapperen, totdat ze gezamenlijk de 18.050 vliegbewegingen hadden gemaakt, waarop de luchthaven in 1998 recht heeft.

HAARLEM - De gemeente Haarlem heeft een leefbaarheidsambtenaar in dienst genomen die in achterstandswijken de sfeer moet gaan verbeteren. De ambtenaar loopt overdag lachend door de wijk, gekleed in vrolijke kleuren (gele broek, rode trui) en vertelt ongevraagd ondeugende mopjes aan sombere ouderen die hun wijk hebben zien verpauperen. Verder heeft hij een kietelvergunning om kinderen van allochtonen die met een slecht rapport door de straat slenteren op te vrolijken.

DEN HAAG - Onderzoeksbureau Gist, Bacchus en Van der Slock heeft minister Sorgdrager vanochtend een onderzoeksrapport overhandigd. De belangrijkste aanbeveling in het rapport luidt om na het happy hour ook het fenomeen 'rondje' af te schaffen. Jongeren die alleen voor zichzelf bestellen zouden gemiddeld 3 glazen alcohol minder op een avond nuttigen. Het zinloos geweld op straat zou hierdoor verder kunnen afnemen.

Lijstje: Tien nieuwe Melkert-banen

1. Inloper: helpt mensen die net gewassen spijkerbroeken onprettig stug vinden dragen.
2. Stadswachtwacht: houdt in de gaten of de stadswacht zich correct gedraagt.
3. Praatpalensjouwer: bejaarden en gehandicapten met autopech hoeven niet meer naar de dichtstbijzijnde praatpaal te lopen, want die wordt op verzoek bezorgd.
4. Ontlader: ontlaadt metalen voorwerpen om statische ontladingen te voorkomen.
5. Telefoonsnoerontwarder.
6. Vlapakkenleegkneder.
7. Sorteerder: om cassettebandjes en CD's netjes op te bergen die na een week los ronslingeren of in een verkeerd doosje zitten.
8. Plakboekverzorger: lever die vakantiefoto's van vier jaar geleden nu maar gewoon bij hem in; anders komt het er toch niet van.
9. Assistent glasinwerper die kleurenblinden helpt bij het correct deponeren van groen, bruin en wit glas bij glasbakken.
10. Voorduwer: wandelt met u mee en loopt vooruit bij stoplichten om alvast de knop voor groen in te drukken.

Gedachten bij het haardvuur

Is Potvissen een nieuw onderdeel op de gay games? *

In de recente rally op Monte Carlo kreeg coureur Jack Higgins last van de man met de schroevendraaier.

En wat als je tegen de leugendetector zegt dat alles wat je vanaf nu gaat zeggen gelogen is?

Over vier jaar verrast Ids Postma met een ombindspoiler die nog eens 0,03% minder luchtweerstand oplevert.

Het zal nooit wat worden met de Britse PC: de muis en het toetsenbord willen elkaar steeds voor laten gaan uit beleefdheid.

Dames caissieres: nee, liever geen airmiles, geen klantenkaart, geen gratis zegels, geen spaaracties, geen gulden erbij, geen prettig weekend en ook niet tot ziens.

Door de oprukkende informatietechnologie heeft 75% van de jongeren onder de 12 geen handschrift meer.

Montignaccers luisteren naar Candle-light.

Bespaar tijd met de teleföhn: bellen terwijl u uw haar doet.

Wegens het slechte weer bij de afgelopen edities, wil de organisatie van de vierdaagse komend jaar een indoor-variant opzetten.

Ik heb geen aanleg voor tuinen.

Amstel slaat terug en overtreft het ambachtelijk imago van concurrent Grolsch met een nieuw pijpje dat afgesloten is met een moer. Bij aankoop van een hele krat een steeksleutel cadeau.

De staafcentrifuge had er natuurlijk allang moeten zijn voor de handwas.

Haikoe

De treiner zucht:

saaie koe echter
ook de koe is
die treiner moe

De betere frituur

Klant: Ober, mag ik de aardappelkaart van u? Of kunt u mij iets aanbevelen?
Ober: Nou meneer, vandaag hebben we een bijzonder kruimige eigenheimer en op het weekmenu staat een stevige bint au bain marie gestoofd met een saus van geconfituurde krieltjes.
Klant: Is-tie ook met mayonaise?
Ober: Ah, meneer is een connaisseur. Zal ik er voor de gelegenheid een fustje gerstenat bij opentrekken?

Spreekvergismen

U zegt: "Daar zijn we dan."
U bedoelt: "Hier ben ik nu."

Hoe herken ik ... Aflevering 8: de Amerikaanse politieserie

De hoofdrolagent raakt steeds persoonlijk betrokken bij de zaak en wordt er dan vanaf gehaald door zijn baas om er vervolgens in zijn eigen tijd toch mee door te gaan, ontmoetingen met de bad guys vinden plaats in overvolle louche discotheken, ondanks de uitvinding van holsters, zitten pistolen altijd in de broek, de misdaad is altijd toevallig net op de radio of de tv bij de dader thuis, en persoonlijke problemen van agenten worden in de lockerroom uitgepraat.

Nieuws uit de maatschappij

De wereld van het grote geld is niet langer het alleenrecht voor de grote bedrijven. Ook kleine financieel bewuste organisaties gaan naar de beurs om extra kapitaal aan te trekken. Zo is onlangs in Muiderhuizen groep 6 van meester Bert naar de beurs gegaan. Meester Bert verklaarde dat de beursgang de kinderen heeft gestimuleerd tot een hogere productiviteit: "Er worden meer redactiesommen per uur opgelost en bij de Coopertest wordt gemiddeld een halve kilometer meer gelopen." Henkie, de president van Groep 6 NV: "Het gaat echt de goede kant op. Mijn klasgenoten verkopen hun geprikte velletjes vouwpapier als naief pointilisme en doen heitjes voor karweitjes voor Ron Pieper, Wim Kok en SylviaToth.."

Zo had het ook kunnen lopen...

Martin, wakker worden! Je droomt!

Snijd de poep

Hij fleemt: "Kom je hier vaker?"
Zij nonchalant: "Ik geloof het niet, want ik kom net uit de gevangenis, waar ik 15 jaar gezeten heb wegens drievoudige bloederige roofmoord, waarbij ik gebruik maakte van een bot potlood en een roestige schroevendraaier in een bui van tierende razernij. En dat alles vanwege een slechte openingszin."

Kermispoëzie

wie antwoord zoekt in plaats van vragen
kan het beter aan de daarzegger vragen

Televisie vanavond

RTL4, 20.30 - Special rond Peter-Jan Rens, die eigenlijk al jarenlang voelt dat hij in een verkeerd lichaam zit. Met een interview met zijn lijfarts Berend Vischarend die volgende week begint met de operaties om Peter-Jan om te bouwen tot de vijfjarige kleuter die hij altijd heeft willen zijn."

SBS6, 18.15 - Bert en Ernie Echt, reality-versie van het Sesamstraatonderdeel. Vandaag: Bert komt met zijn hand tussen de deur. Ernie telt tot twaalf, maar vergeet de 7, waarop de regisseur uit zijn slof schiet.

NL3, 19.28 - Jules Unlimited, waarin Jan Douwe een ratelslang dresseert, Yvette op bezoek gaat bij een technologieproject waarbij oude relatiegeschenkcalculators worden gekoppeld tot krachtige PC's voor de derde wereld en Menno de nieuwe Bauermet uitprobeert, een inline-skate met hulpmotortje.

Wetenschap

Dwangmatig neuspeuteren behoort nu tot het verleden. De Universiteit van Wisconsin (Verenigde Staten) heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor dwangmatige neuspeuteraars. Wetenschappers combineerden daartoe de neuspleister van 3M met de spinazie à la crème van Iglo.

Product manager van de week

Het tijdverlies dat gepaard gaat met douchen was een obsessie voor Harm Haantjes, de prille Directeur Sector Natte Groep bij Vendex Interieur: "Met gepaste trots introduceren wij de Showerbag, een wetsuit, waar men drie kopjes warm water en een sachet shampoopoeder ingiet. Het schuimende water circuleert dankzij de bewegingen van de drager tussen het nauwsluitende pak en de huid, die daardoor zeer intensief wordt gereinigd. Het pak kan prima onder kleding gedragen worden, zodat men bijvoorbeeld al douchend naar kantoor kan fietsen."

Andrelon springt in op het idee met een hele range cup-a-shower, waarvan komende maand de eerste ('Noorse den') verschijnt.

Dwangneurosen voor beginners

Scheur het toiletpapier altijd recht af, zodanig dat er buiten de rolhouder slechts 1 perforatierandje zichtbaar is.

Betaal zodanig dat je evenveel munten terugkrijgt als waarmee je betaald hebt (iets van 2,25 betaal je met 3 guldens, zodat je 3 kwartjes terugkrijgt).

Trek na elke tandenpoetsbeurt 1 haartje uit de borstel, zodat je niet vergeet tijdig (= als de borstel kaal is) een nieuwe aan te schaffen.

Geloof ze niet

De ambtenaar die u na een blik op het scherm zegt dat u niet voor deze regeling in aanmerking komt. Hij kijkt hoogstwaarschijnlijk gewoon naar een computer die helemaal niet aanstaat en is mentaal al aan het lunchen.

Koekenweek

Komende week is weer de jaarlijkse Koekenweek. Het koekenweekgeschenk, een gevulde heer met een licht geroosterde amandel, ontvangt u bij aankoop van minimaal fl. 25,00 aan versproducten bij uw warme bakker.

* Ingezonden door Alex Tromp