vrijdag 13 november 1998

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 34

Actueel

TEL AVIV - Een zelfmoordactie van Hamas heeft gisteren voor grote hilariteit gezorgd in de bus naar van Tel Aviv naar Jeruzalem. Een Palestijn sneed ter hoogte van Tel Aviv West zijn polsen door in plaats van de gebruikelijke bomontploffing te veroorzaken. Toen ook nog bleek dat de betrokkene zijn strippenkaart had laten afstempelen tot het eindstation, kon ook de chauffeur zijn lach niet meer houden.

HILVERSUM - Gisteren is in Hilversum een nieuw televisiestation gelanceerd. 'ZapChannel' brengt 24 uur per dag televisie, at random samengesteld uit het aanbod van meer dan 200 kanalen over de wereld. De eerste reacties zijn lovend.

DWINGELO - Vier ouders uit Dwingelo hebben de actie 'Luiers voor Midden-Amerika' opgericht om een bijdrage te leveren aan de rampenbestrijding aldaar. Een van de ouders had berekend dat zelfs een gebruikte luier nog gemakkelijk twee tot drie liter water kan absorberen. Vijf gebruikte luiers zijn daarmee even effectief als een zandzak. De inhoud blijkt bovendien een perfecte bemesting voor de door het wassende water verschraalde grond.

DEN HAAG - Boris Dittrich van D'66 heeft gisteren een wetsvoorstel ingediend om het asielzoekersprobleem aan te pakken. Met het voorstel lijkt D'66 opnieuw op zoek naar een krachtigere profilering in de binnenlandse politiek. Dittrich wil dat ook Waddeneilandbewoners die naar het vaste land willen eerst een aanvraag indienen.

Lijstje: 10 Erlebnissen voor iedereen

1. Oh jee-Erlebnis: bijna klaar en dan pas ontdekken dat het toiletpapier op is.
2. Ah zo-Erlebnis: eindelijk snappen, wat ieder ander in dezelfde ruimte al lang snapte.
3. Nou, nou-Erlebnis: als iemand beter zijn best doet dan jij.
4. Poeh, poeh-Erlebnis: als je zojuist alleen maar met je knie een boom schampte in die poging je motor weer op de weg te krijgen.
5. He ja-Erlebnis: die kop warme chocomelk met slagroom aan het einde van je eerste Elfstedentocht.
6. Oh nee-erlebnis: na een uurtje wachten op dat belangrijke telefoontje, ga je toch maar eerst douchen ... de kraan open en 'trrrring'.
7. Oooh-erlebnis: collectief beleefd medelijden als de spreker met zijn hoofd tegen het katheder valt.
8. Hupsakee-erlebnis: karweitje dat vief en kek geklaard wordt waar de uitvoerder zelf toch ook niet ontevreden over is.
9. Zo zo-erlebnis: lichte scepsis als reactie op krasse bewering, waarbij de beweerder nog even krediet krijgt.
10. **^^%%$#%^-erlebnis: hondenpoep onder de schoen, trein rijdt net weg, elementair levensmiddel voor dat ene recept is uitverkocht, wielklem.

Volgende keer: 10 tips om je ex te vergeten ...

Gedachten bij het haardvuur

Waarom noemt men de bedenker van een misdaad het brein achter de organisatie? Zo ingewikkeld is het nu ook weer niet, hoor.

Aan de gemiddelde toiletdeur te zien, hebben de meeste bezoekers meer op hun lever dan op hun blaas.

Paradox van de stage: hogerop komen door door je knieen te gaan.

Onder water waait het nooit.

Bange Hamas-strijder: waarom kan ik niet eerst eens proberen of een zelfverwondingscommando wat voor me is?

In de tijd voor de verkeersdrempels kon je met een bijna platte band nog wel thuis komen.

Heeft u ook altijd heel even het idee dat uw stad op tv is als er weer zo'n spelprogramma in de hoofdwinkelstraat opgenomen is?

Ook heel informeel staat het hangen van tafellakengewichtjes onderaan de stropdas. Wel even oppassen bij windvlagen.

Slogan van de Democraten succesvol: it's better to have a serious blow job, then to seriously blow the job.

Zero tolerance: dronken voetgangers krijgen ontzegging van de wandelbevoegdheid.

Philips: wil de laatste werknemer het licht maken?

De armoede in dat ontwikkelingsland bleek maar schijn: zelfs de bedelaars waren ISO-gecertificeerd.

Parkeergarages

Heuvelpoort, Tilburg (door onze parkeergarage-recensent Will Stavenberg)

Na een wat steile binnenkomst is de oprit naar de tweede etage weer prettig vlak, wat ook nodig is gezien de smalle rijbaan. De bewegwijzering is sober, maar voldoende. De pastelgetinte kolommen werken aangenaam als geheugensteuntje.

Wel jammer dat er geen wisselautomaat is opgesteld. De liftmuziek is verzorgd en erg handig is dat de knopjes voor de verdiepingen (0-1-2) boven elkaar zitten. Ik zou zeggen, een eerlijke parkeergarage voor het hele gezin.

Televisie

Als Linda de Mol thuis de leukste is, waarom is ze dat dan niet op tv?

Het is toch eigenlijk Barend OF Witteman ...

Poezie

het kantoor na zessen leeg en verlaten
alleen piepen en trillen nog enk'le apparaten
die zijn van eigenaars die handleidingen haten
en dus hun speeltjes onbegrepen achterlaten

Het millenniumprobleem

"En dan de verkeersinformatie. U kunt nog rijden op de A2 tussen Best en Den Bosch en op de provinciale weg van Wageningen naar Rhenen."

Dertig als wij zijn

Al die heisa om die Euro ... wij rennen ons alleen nog rot voor een Gouden Stuiver van Ria Bremer!

Geloof ze niet ...

Fabrikanten die een stofzuiger niet stiller zouden kunnen krijgen. Met al die high-tech en die man op de maan is er natuurlijk geen enkele technische belemmering. Marktonderzoekers zijn er gewoon achtergekomen dat wij stille stofzuigers, afzuigkappen en fohnen niet vertrouwen.

Product manager van de week

Hans Postuma van PTT Telecom is er heel eerlijk over: "Wij verzinnen telkens nieuwe telefoontoepassingen, waarbij dan een apparaatje en een abonnement hoort. Geld moet toch rollen, nou dan." Nu is het weer de PIR-tone (Personal Identification Ringing): nummerherkenning gekoppeld aan signaal. "Je hoort nu Alan Parson's 'Don't answer me' als er een ongenode beller belt, maar als je moeder belt klinkt 'Mama' van Heintje. Iedereen kan tot 25 PIR-nummers koppelen aan even zoveel melodietjes."

Integratiecursus voor allochtonen

Les 2: Bij de bushalte

Weertje wel he. Ja, het is de tijd he, al hadden ze bij het KNMI maar 60% regen voorspeld. Vorig jaar was de herfst mooier. Maar toen waaide het vaak minder hard. Met wind erbij voelt het meteen ook kouder aan. Beetje regen is niet erg, als het maar niet de hele dag miezert. Slecht voor de weerstand, verkouden, griep. Kou, daar kun je je wel op kleden. Maar ja, binnen is het beter dan buiten. Wel gezellig, hoor, binnen. Net als vroeger, stamppot op tafel en lekker voor de tv. De wind suizen rond je huis. Toch is de herfst nooit meer zoals vijftig jaar geleden, het milieu he, broeikaseffect. Wanneer heb jij nou nog kunnen schaatsen in oktober?

Trap, trapper, trapst

1 broer
2 broerder
3 broerst

(Eddy Bonthuis)

Management

Of iemand nu een dagje wat hoestig is of zwaar hallucineert van de griep: een ziekmelding betekent een verloren dag voor de zaak. Sick People Management vindt dit wat kort door de bocht. Peter Pukeman van het gerenommeerde Institute of SPM in Ottawa: "Met griep lig je zowat de hele dag op bed. Koortsaanvallen blijken echter prima te werken om gekke ideeen te genereren. Wij vragen de grieperige collega dan ook minstens een originele innovatie mee te nemen op de eerste werkdag. En wie met hoofdpijn thuis zit, kan best wat envelopjes dichtvouwen. Zo kan een bedrijf dat SPM toepast op een ziekteverzuim van 10%, gemakkelijk 5% terugwinnen."

Wetenschap

Professor Bashing van de universiteit van Gangreen onderzoekt momenteel een nieuwe methode ter voorkoming van zinloos geweld. "Ik ben voor mijn these teruggegaan naar de bron. Kijk, al in de baarmoeder zie je vaak zinloos schoppen en trappen. Als de moeder hier direct op reageert door met een hamer op haar duim te slaan, gaan de onplezierige prikkels die ze daarbij ervaart direct via de navelstreng naar het kind, dat daardoor prenataal geconditioneerd wordt."