zaterdag 19 oktober 1996

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 2

Actueel

DEN HAAG - VVD-fractieleider Bolkestein is vorige week verstrengeld geraakt in een web van belangen. De VVD'er heeft met klem gezegd het vaste voornemen in zijn oren te knopen om zich los te maken van de intriges, waarin hij verzeild is geraakt. Een aantal in het netwerk van betrokkenen ziet inmiddels door de bomen het bos niet meer, wat de fractie van Groen Links optimistisch stemt.

MAASTRICHT - Aan de Faculteit Tandheelkunde van de Universiteit van Maastricht wordt volgende week een experimentele behandeling uitgevoerd waarbij zenuwen in kunstgebit-kiezen worden geimplanteerd. De patient krijgt hiermee gevoel in de tanden. Dat gevoel kan hem bijvoorbeeld waarschuwen tegen te grote hitte van dranken. Het 0aantal slokdarmverbrandingen kan door de behandelingen met ruim 15% worden teruggebracht.

Lijstje: 10 nieuwe gezondheidsprodukten

1. High-fibre kroket met liposomen voor een regelmatige stoelgang (maximaal 2 per etmaal)
2. Alcoholvrije Smirnoff met snelwerkend ginsengelixer
3. Chokotoff met cholesterolverlagende linksdraaiende emulgatoren
4. Viergranen aardbeienjam met 50% meer calcium (verkrijgbaar bij apotheek en drogist): wordt direct in het bloed opgenomen
5. Vegetarische sitosticks met hele stukjes milieuvriendelijk geteelde bleekselderie
6. Onbespoten notentrappist met vezelrijk bietenextract (gegarandeerd zonder koolhydraten)
7. M&M-carot: schijfjes dagverse bospeen met een croquant linolzuurhoudend chocoladelaagje
8. Havannaless, onontvlambaar sigaartje op basis van peterselieloof
9. Handwarme shoarma gefrituurd in tulpenolie en gekruid met gierstsnippers en salmonella
10. Smartmilk: beetgare melk met geestverruimende-champignonreepjes (in los sachet, naar eigen smaak toevoegen)

Poëzie: Peertjes

ben je lief
maak ik voor jou
stoofpeertjes
doe maar lekker
opeten

ben je stout
krijg je van mij
muilpeertjes
maar niet te hard
daarvoor ben je

te lief

Gezondheid en ledematen

De heer Vliedorp uit Nunspeet heeft al geruime tijd spasmen door een peristaltische neo-endulva in de lagere zone van de fluadoom. Na enig overleg met hoofdchirurg Dr. Simbalto werd besloten de zaak operatief aan te pakken. Dr. Simbalto vertelt: "Na een incisie begint het fluidum te lopen, met name de klonterige plasma's komen dan vrij met wat zich het best laat beschrijven als een nare lucht. Na drainage van de plasma's is er een bezinksel van bloed en geïnfecteerde cellen die met een scherpe lepel weggeschept worden langs de ontstoken organen. Dit karweitje geeft de patient wel eens een licht prikkelende sensatie omdat er merg en een enkele zenuw geraakt wordt.
Eenmaal bij de neo-endulva komt het precisiewerkje: met een naaldtang pak je de schurk bij zijn gezwollen kop en probeert één voor één de uitstulpsels te verwijderen, waarbij ook enkele vochten en sappen vrij komen. Hierop wordt een suctie uitgevoerd. Nou, daarna afhechten en twee maanden niet al te gekruid eten."

Taal noch teken

Voor gezwellen gebruiken we de termen 'goedaardig' en 'kwaadaardig'. Wij zijn het daar niet mee eens. Allereerst is 'goedaardig' nogal veel van het goede ('goed' en 'aardig'). Zo blij zijn we nu ook weer niet met zo'n gezwel. En als het niet goed is, vinden we een gezwel wel 'kwaad', maar toch ook 'aardig'. We zouden dan ook willen voorstellen voortaan te spreken van 'gedooggezwellen' en alle andere slechts 'gezwellen' te noemen, want het is al erg genoeg, zoals het is.

De kortste weg van Graansdijk naar Willembroek

U stevent af op de Graandijksedijk, waar u rechtsaf veinst, waarna u langs een kooiconstructie drijft. De haven staat hoog opgesteld, dus dat is een gemakkelijk herkenningspunt. Wijk niet uit naar de paars begroeide berm, want dan kunt u weer van voren af aan beginnen, wat niet de bedoeling is. Na een tussenlanding in het langgerekte fietsgedeelte, ziet u Willembroek opdoemen onder de rook. Rijd in een grote eliptische lijn achter de breekwering door en u komt Willembroek binnen aan de kavelzijde. De stoplichten onterven, waarna het zebrabad fnuikend achterblijft.