vrijdag 18 april 1997

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 13

Van de redactie

Wil degene die op het feest ter gelegenheid van ons 12,5 jubileum een asbak met de opdruk '30 jaar Stichting Bevordering Snijbloemenexport' heeft meegenomen zich melden bij de redactie?

Actueel

AMSTERDAM - Barry Stevens is als choreograaf aangetrokken om in overleg met de Ajax-mediatrainers een vreugdedans te ontwikkelen die na een doelpunt gedanst kan worden. De wildgroei in jubeldansen was de hoofdstedelijke voetbalclub al enige tijd een doorn in het oog.

MUIDEN - De politie van Muiden vond hedenochtend een oude 8 mm-film met daarop een verkouden kleuter. Deze zgn. sniff-movies duiken steeds vaker op in Nederland. Elk spoor van de daders ontbreekt tot op heden.

APELDOORN - Soepen- en sauzenfabrikant 'Knorr' denkt over een naamsverandering. De associatie van de merknaam - een natuurgetrouwe weergave van het geluid van een varken - met pest, besmet sperma, gedode varkens op lopende banden etc. heeft de verkoopcijfers afgelopen maand al met 12% gedrukt.

OIRSCHOT/SCHAARSBERGEN - Het gebruik van verdovende middelen in het leger wordt streng aangepakt. Defensie heeft behalve het ontslag van 24 militairen wegens drugsgebruik ook besloten wapens die meer dan 110 dB produceren te verkopen aan de derde wereld.

Lijstje: Tien tekens dat het tijd wordt om te vertrekken van een trouwpartij

1. De 'envelop met inhoud' wordt bij ontvangst meteen geinspecteerd. Voor elk tientje mag je drie consumpties rekenen.
2. De sfeer van de zaal wordt bepaald door een donker eiken plafond, gekantkloste lampenkappen, schilderijen van huilende zigeunerjongetjes en op iedere tafel staat een verlepte sanseveria.
3. Het orkest heft iets aan van Andre Rieu; de drie tantes van de bruid kijken je lonkend aan.
4. Na een eerste borrel krijgt iedereen een reader van 223 bladzijden met het programma en de liedjes voor de avond.
5. Het bier is van CHV, de wijn van Caveau en het fris van 3 Es.
6. De tafelschikking zet jou schaakmat tussen de boekhouder van de Geraniumvereniging en dat neefje met het syndroom van Gilles de la Tourette.
7. De polonaise nadert met voorop de graaiende worstvingers van ome Leo met zijn roodgloeiende kop en enorme zweetplekken onder zijn oksels.
8. Er wordt een toneelstuk opgevoerd door drie studievrindjes van de bruidegom in rode lingerie met tennisballen onder hun trui.
9. De band heeft combo, formatie, ensemble of trio in de naam.
10. De bitterballen zijn nog een beetje bevroren van binnen.

Gedachten bij het haardvuur

De jeugd neemt uitgaan steeds letterlijker.

Recent onderzoek wijst uit: 87,3 % van alle stellingen zijn te stellig.

De nieuwste aanwinst van Ajax graaft een kuiltje in het gras, legt er zogenaamd een drolletje in en maakt het gat weer dicht bij wijze van ludiek vreugdedansje na elk doelpunt.

Dr. Kifschap is als plastisch chirurg gespecialiseerd in het aanbrengen van sexy littekens.

De co-assistent verveelde zich geen seconde: Tetris liet zich prima spelen op de hartbewakingsmonitor.

Met de alarmlichten zet een auto zichzelf een beetje tussen haakjes.

Jo Ritzen was als jong kereltje al erg goed in beursje trekken.

De verdediging trachtte te bewijzen dat het om een balpenzelfmoord ging, daar op alle Bic's van de schrijver sporen van oorsmeer waren aangetroffen.

Interculturele spelletjes: Egyptisch zakdoekjeleggen (ook wel: piramidespelen)

Toen hij tijdens zijn eerste vlucht naar het toilet moest, kon hij het niet nalaten even te kijken of je net als in de trein door het spoelgat naar buiten kon kijken.

Dipp-Ex haalt sausvlekjes uit uw pantalon of tafelkleed.

De waarde van munten die je in broekzakken en jasjes vindt die je al een paar weken niet gedragen hebt, is recht evenredig aan de florissantesse van je financiele positie.

Spreekwoorden van nu

We zeiden: Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. We zeggen: Je moet een gewonnen auto niet onder de kap kijken.

Zo oud als wij zijn

A: Moest jij ook per se zo'n oranje ribfluwelen Palomino-broek?
E: Zeker weten, en een ' half over de oren'-kapsel.
A: En zo'n strakke ruitjesbloes onder een gebreide spencer.
E: Mooie jongens waren we ... in mooie tijden.

De Vacature-HeT

Secretaresse M/V De supportersvereniging van de Ajax F-side zoekt per meteen een secretaresse. Uw taken zullen vooral bestaan uit het maken van afspraken voor meetings met andere supportersverenigingen. Kennis van internet is een vereiste, stressbestendigheid een pre.

Poëzie

mijn tong smelt
in jouw mond
zo'n tongzoen
is dat wel gezond?

HeT’s cursus positief denken

Zeg niet: Na de moeder, vermoordde de vader ook zijn twee kinderen.
Maar: Vader nam het hele gezin mee op een heeeeeel lang familie-uitstapje.

Van onze sponsor

Waar de walkman voorziet in auditieve genietingen voor een, moet de neus het nog steeds doen met de publieke luchten. Dit gemis is vanaf heden een verleden zaak verworden, aangezien Ventura 2000 u de Smellman, oftwel de NoseWalk, brengt: een tweetal neusdopjes die verbonden worden met een geurunit met verwisselbare geurcassettes. Tot op dit moment zijn voor u beschikbaar: Citylife, Mystic Wierook en Sportsodeur.

Product manager van de week

Hans Haarwortel van Het Kruidvat ergerde zich al jaren aan wegspringende nagels. "Vooral bepaalde hoogpolige tapijtsoorten hebben de neiging afgeknipte nagelstukjes vast te houden, wat later voor de visite een onsmakelijk gezicht is. Ons Clean Cut System (CCS) brengt de oplossing. Het idee is eenvoudig: een doorzichtig kunststof zak met twee open uiteinden voorzien van klittenband. Je steekt aan elke zijde een hand in de CCS, trekt het klittenband aan en knipt je nagels. De stukjes nagel blijven dan achter in de zak."

HeT’s budget-doe-tips

Steeds meer mensen hebben steeds meer vrije tijd, maar minder geld. Gelukkig zijn er HeT's budget doe-tips om vrije tijd gezellig door te brengen, zonder al te veel kosten te maken.

Aflevering 4 Schoendozen
Schoendozen zijn gratis en een ondergewaardeerde bron van plezier. Je kunt er alleen of met elkaar veel lol mee hebben. Enkele tips: de doorgewinterde thuisknutselaar niet het touwtje van het theezakje aan de voorkant van doos en zet de doos in een kast en hopla: een kloek opbergsysteem. Met het labeltje trek je de doos naar je toe. Knip uit een oude krant plaatjes of letters die aangeven wat er in de onderhavige doos schuil gaat. Bewaar je afgeknipte haren en nagels en losgekrabde korstjes. Doe die in de doos en knip een gat in de korte zijkantzijde van de doos en voila: een kijkdoosmuseum over je eigen lichaam. En het leuke is dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Veel plezier!

Dromend op kantoor

Van negen tot vijf op kantoor ... dan droom je wel eens .... werken op een uitgestrekt bouwterrein, verwaaide klanken van Radio 3, zuinig gedraaide shagjes in de mondhoek, zware werkschoenen aan je voeten, tijdens de schaft propt een maat 12 boterhammen in 5'30 naar binnen, de ander drinkt appelsap uit een whiskeyfles, terwijl de derde schuine moppen tapt ... de zon breekt door en een meisje in zomerjurk schrijdt voorbij ... dan droom je wel eens ... je zet je politiepet net iets nonchalanter op je hoofd en strijkt je snor glad, biedt haar een vuurtje aan, een grapje en ze lacht ... [wordt vervolgd]

He Man Cipatie

Dames, voor eens en voor altijd: ook wij willen wel eens een bloemetje van het benzinestation op vrijdag. Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Het jaar 2000

Meisjes dromen niet meer van de prins op het witte paard maar van Prince on white horse ...

Oude nummers

VII XLII MCMLXXXXVI

Met dank aan

TiTi (titi@xs4all) - oude nummers
Nic. & Juliette (rentax@pi.net) - spreekwoorden
Manon van Drenth (helaas@nowhere.nl) - Smellman