woensdag 12 november 1997

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 21

Van de redactie

HeT heeft inmiddels meer dan 2000 abonnees. Dat is prettig voor u. U staat immers niet alleen als u meewarig wordt bekeken, wegens gehinnik achter uw beeldscherm.

Actueel

HILVERSUM - De TROS-consumentenrubriek Radar heeft vanavond een rapportage over bedrieglijke praktijken bij concurrent RTL. Zo blijkt uit opnames met de verborgen camera dat RTL haar camera's voorziet van twee stroken zwart plakband om de indruk te wekken dat ze klaar zijn voor breedbeeldtelevisie.

BUSSUM - In het Tandtechnisch Centrum in Bussum zijn artsen er in geslaagd een zenuwtransplantatie te verrichten bij een patient met een kunstgebit. De betrokkene heeft hierdoor niet alleen een realistische koud-warm gevoel, maar geniet ook echte pijn na te weinig poetsen.

BONN/DEN HAAG - Mercedes stopt met het produceren van zilverkleurige auto's na klachten van bezitters over beschadigingen van de lak. Ook de Nederlandse regering maakt zich in toenemende mate zorgen over de steeds zwaardere gevallen van kraslot-verslaving.

TOKYO - In Japan is gisteren de eerste generatie bonsai-kinderen begonnen aan de eerste klas van de lagere school. Dankzij zorgvuldige zaadselectie en uitgebalanceerde voeding neemt een bonsai-kind tot 52% minder ruimte in en kan het met 750 gram minder eten toe. De beurs in Tokyo reageerde met een fikse index-stijging op het nieuws.

HAARLEM - Na de herkenning via stem, vingerafdruk en handschrift, experimenteert de BVD momenteel met herkenning van de uitvoering van een gymnastische opdracht. TNO ontdekte vorig jaar dat geen twee flik-flaks hetzelfde zijn en dat ook een ieder een zeer eigen handstand-doorrol heeft.

Lijstje: 10. dingen waaraan je kunt zien dat je met een net-niet-echte man te maken hebt

1. Geen rundvleesresten op de bull-bar van zijn 4 x 4.
2. Een verzamel-CD van Barbara Streisand tussen die van Van Halen en Motörhead.
3. Voering in zijn leren jas.
4. Hij doet plastic handschoenen aan als hij met zijn arm de toiletpot ingaat om een verstopping te verwijderen.
5. Hij doet melk in zijn koffie.
6. Een pakje zachte papieren zakdoekjes in zijn binnenzak.
7. Hij draait nog WordPerfect 5.1 op zijn Pentium 75-computer.
8. Grenadine in zijn Trappist.
9. Hij kijkt in de spiegel tijdens het handen wassen.
10. Een pleister op een snijwondje opgelopen tijdens het scheren.

Gedachten bij het haardvuur

Nadat een onze computergestuurde airconditioning een virus had opgelopen, begon het apparaat te hyperventileren.

Best wel een fris gevoel, de eerste dag van de maand.

Als iemand zegt "Daar zitten we dan", bedoelt hij eigenlijk "Hier zitten we dan".

We lopen over straat en zien een blauwe gloed uit het venster komen. Dat is dan of een zonnenbank of een heel saai TV-programma.

De Minolta Tourist heeft een Satellite Location Pinpointing System (SLPS) dat de toerist met een pieptoon waarschuwt als hij in een straal van 25 meter van een photo-opportunity loopt.

Ondanks Sony, Yamaha en Onkyo loopt Japan nog steeds in kimono.

Toch jammer dat onze eigen Spice Girl, Klazien uit Zalk, niet meer leeft.

In tegenstelling tot wat de naam suggereert, ontspannen bij het instellen van de zelfontspanner noch het fototoestel, noch de te fotograferen personen.

Noorse sage

Thondar, zoon van Ulmfeld en Siegline, sprong met zijn gespierde lijf van basalten rots naar basalten rots. Hij was vastberaden de kelk van Ubios te vinden, ten einde de banvloek van Signwoln de magier ongedaan te maken. Hij keek naar de zwavelvurenlucht en zag een bliksemschicht op zich afgevuurd worden. Hij talmde niet en greep met zijn ertsen handschoen de schicht vast en bluste deze snel af met de sneeuw van de rots-toppen. Door de snelle verkoeling stolde de schicht en werd een machtige zwaardlans voor Thondar. Hiermee zou hij de Ghnomaniers bloed en zand kunnen laten proeven. Hij wilde juist de fjorden kruisen maar stond plots stil alsof de goden zijn sandalen vermarmerd hadden. Hij greep zijn brede kaak en dacht: "Heb ik nu eigenlijk het koffiezetapparaat wel uitgezet?" en keerde ras op zijn schreden terug naar huis ...

Spreekwoorden van nu

Zeg niet: Als twee honden vechten om een been, gaat de derde er mee heen.
Maar zeg: Als twee auto's botsen en er gaat iemand dood, kruipt de fotograaf uit zijn goot.

Tips voor de filiaalbeheerder

In het kader van de steeds grotere eisen aan klantvriendelijkheid is Albert Heijn de eerste grote winkelketen die bij de kassa een zogenaamde bedenkbak heeft neergezet. Klanten die zich tijdens het wachten nog bedenken, kunnen hier hun impulsinkopen deponeren.

Herfstpoëzie

een eikel ligt
dopless in de zon

Product manager van de week

Jack Blijfschuw van 3M: "Na het overdonderende succes van onze neuspleister onder atleten en andere duursporters, werd ik een half jaar geleden benaderd door mevrouw van Grunsven. Eigenlijk was dat de aanleiding voor het maken van ons nieuwe product 'Snuiff-es-in', de neuspleister voor de paardensport."

Het loket: NSP

Stevens: "Goedemorgen, ik kwam mijn paspoort ophalen. Stevens."
Loket: "Eens even kijken, meneer ... Schuitema, Staveels, ... Ah ... Stevens. Oh jee." Stevens: "Iets niet goed?"
Loket: (toont pasfoto) "Dit bent u?"
Stevens: "Ja hoor, laten maken bij een erkende fotograaf."
Loket: "Maar die wist nog niet van de nieuwe richtlijn van het ministerie, denk ik."
Stevens: "Richtlijn?"
Loket: "Meneer, kijk nou zelf eens, wat denkt u dat die lach van u hier voor een indruk maakt op onze buitenlandse vrinden. Volgens de missive 'NSP' kan dit echt niet. Het spijt me."
Stevens: "NS..."
Loket: "Nederland: Serieuze Partner. We willen het imago in het buitenland van de maar wat aanrotzooiende Nederlander doorbreken. En een paspoort is vaak het eerste contact."
Stevens: "Maar ik ga alleen naar het buitenland voor vakantie, in juni naar de Ardennen."
Loket: "Het zijn de kleine dingen die het doen, meneer Stevens. Ik kan u zo echt niet naar onze zuiderburen sturen. Komt u nou gewoon morgen even terug met een beetje serieuze foto. En als het dan toch opnieuw moet, scheer dan ook dat sikje even af, een das of een strikje en een leesbril, en de oren vrij uiteraard! Het gaat om uw en mijn toekomst, meneer Stevens. Toe nou maar en vergeet niet: we zijn er voor u. Tot ziens meneer."

Hoe herken ik...? Aflevering 5: De Duitse krimi

Een van de rechercheurs draagt een beige coltrui, het is meestal slecht weer, geliefden zijn nooit gelukkig samen, men stampt nooit de deur in, maar belt keurig aan, de begeleidende muziek bevat geen gitaren, geen PC's maar dossiermappen en bruingroene aankleding van de burelen.

Stapelen

Open de presenteerbox door de perforatierand in te drukken tot aan de suggestiestippellijn. Neem nu de vier hoekunits in uw linkerhand en rits het sachet open vanaf de inkeping. Strooi de inhoud over de unitkern, waarbij u nergens de rode zone-aanduiding overschrijdt. Schud vervolgens de navulverpakking uit. Giet voorzichtig via de hersluitbare schenktuit het laatste beetje in de decoratieve bewaarbus (met prints uit uw grootmoeders tijd). En klaar voor gebruik is hij, uw teennagelknipper.

Zo had het ook kunnen lopen

Pavlov in het laboratorium: "Poes, poes, poes ..."

He Man Cipatie

Dames, voor eens en altijd: zit nu eens niet meteen op jullie horloge te wijzen en te gebaren dat dat duur is, eens lekker lang bellen. Wij willen ook wel eens zo maar wat babbelen over onze probleempjes en lekker roddelen over de jongens in ons voetbalteam. Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Het jaar 2000

De student wordt op het matje geroepen bij de directie vanwege het wangedrag van pa en ma tijdens de ouderavond.

Van HeT-lezers

Met de dubbele MacMonty hoopt MacDonalds een graantje mee te pikken van de nieuwste afslankrage. (Alfred Houdijk)
Unix platform: rond plat bord erwtensoep zonder spek en worst ... en zonder erwten. (Mr. Arleo)