vrijdag 12 mei 2000

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 48

Van de redactie

Deze HeT heeft een dubbele portie gedachten bij het haardvuur.

Actueel

DEN HAAG - De Tweede Kamer is vandaag akkoord gegaan met een wetsvoorstel voor een opkoopregeling voor schoolkinderen. "Door de consumptie van grote hoeveelheden chips, cola en kauwgom leveren schoolkinderen een aanzienlijke bijdrage in de milieuproblematiek," aldus minister Hermans die overigens met de wet vooral een snelle oplossing van het lerarentekort beoogt.

BEESTERZWAAG - In zijn woonplaats Beesterzwaag is gisteren de artiest Vader Abraham gearresteerd. Hij wordt verdacht van handel in smurfografie. Een anonieme getuige zegt een videoband van bebaarde zanger te hebben gekregen waarin duidelijk te zien is dat drie smurfen eerst uitgesmurfd worden, waarna ze zich voor het oog van de camera afsmurfen.

AMSTERDAM - De Consumentenbond heeft geschokt gereageerd op het nieuwe systeem van PTT Post om telefonische vragen van klanten af te wikkelen. In het systeem kunnen klanten met prangende vragen sneller aan de beurt komen door *8
8. in te toetsen. "Met de post werkt het toch ook zo. Voor een expres-zending betaalt u ook extra," aldus een woordvoerder. "Wij vinden het daarom redelijk dat klanten 'een wachtende voor u' over mogen slaan tegen betaling van een gulden vijfenzeventig."

Gedachten bij het haardvuur

Een jaloerse Emily: "En vroeger vond-ie Den Haag-Leiden al te ver rijden".

Ode aan Anky: en wij dachten dat alleen hondenbezitters na verloop van tijd op hun dier gingen lijken!

Vermoeide carrierejager: de ellebogen kunnen niet altijd gespannen staan.

Wordt Euro 2000 georganiseerd door fooligans?

De lat voor zichzelf steeds hoger leggen door hem lager te leggen: dat kunnen alleen ambitieuze limbodansers.

Op het kokscongres nam de oude maitre een prijs in ontvangst voor zijn hele hors d'oeuvre.

Elian: op basis van gebleken kwaliteiten wil Fidel hem bij de Olympische spelen in 2016 inzetten in de Cubaanse roei- dan wel zwemploeg.

Sommige mensen zijn meer bezig met de vraag waar ze vandaan komen, dan waar ze naartoe gaan.

Mobiltelefonliebe

'Du sollst', zo zei Brunhilde, 'unseren Date nicht vergessen'
‘aber ich wurde dich fur die Sicherheit noch wel essemmessen.'

Wetenschap

Van onze wetenschappelijk correspondent

Doctor Stockstadt van de Universiteit van Middelbeers stelt in zijn nieuwste boek: "Kijk, Freud was gewoon erg slordig. Over zijn 'orale fase' in de ontwikkeling van kinderen, waarin ze alles in hun mond stoppen, zijn we het natuurlijk eens. Maar dat daarop de 'anale fase' volgt, met een sterke fixatie op de eigen faecalien, is wel erg kort door de bocht. Kinderen ontdekken namelijk eerst nog het neuspeuteren, vandaar het begrip 'peuter'. Wij noemen dit de 'nasale fase'." Stockstadt zelf heeft onlangs zijn 'doctorale fase' afgesloten.

Trap, trapper, trapst

tegen de borst
tegen het zere been
tegen het zere borstbeen

Marketing

Xerox verwacht veel van de introductie van de nieuwe generatie 'Smart Printers'. Voorzien van de nieuwste technologie voor binary logic en microscan controleren de apparaten eerst de relevantie van de te printen tekst. Als de tekst teveel humbug bevat, weigert de Smart Printer automatisch dienst. Xerox belooft haar klanten, met name die bij overheidsinstanties, een papierbesparing tot 68%.

Poezie

de fles is half leeg,
dat is een veelgehoord geluid
bij het pessimistisch deel der natie
maar treuriger nog is de observatie:
de fles is half vol,
maar de prik is er al uit.

Het poldermodel

van in de doofpot
naar tussen de regels
tot achter de decoder
en onder de pet

Meer gedachten bij het haardvuur

Na de geijkte combinaties worteltjes/rundvlees/aardappels en de bruine bonen/gehakt wil Olvarit nu nieuwe wegen inslaan met frietje oorlog/berehap en falafel/roti.

Een direct in het oog springend verschil tussen de orkestsecties betreft hun kleding: zo hebben violisten significant vaker gestreken overhemden aan en bevinden zich onder de koperblazers opvallend veel blazerkopers.

De metaaldetector was onverbiddelijk toen de piloot van het vrachtvliegtuig aan boord wilde met een kentekenplaten met daarop de namen van zijn kinderen, Jaimy en Priscilla.

Ook heel cult is: net als vroeger bellen vanuit een telefooncel.

Eenzaamheid 2000: chatten op een stand-alone computer.

De dealer voelde zich onheus bejegend toen iedereen bij hem zijn gram kwam halen.

Tegen 2011. zullen tv-programma's als 'De Bus' en 'Big Brother' zo'n belangrijk deel uitmaken van het media-aanbod dat op de lagere scholen mediatraining een verplicht vak wordt.

Zij wilde er deze vakantie eens helemaal uit zijn en dus weigerde de raamprostituee vriendelijk maar beslist de window seat.

Na een eerste blik op de leden van de sollicitatiecommissie snapte hij waarom deze organisatie zo'n behoefte had aan de dynamische, ambitieuze teamplayer.

Zijn vakgroepleden wisten dat het erg kon zijn met hem, maar zo verstrooid als na zijn crematie hadden zij de professor nog niet gezien.

Studiehuis-scholieren zien met argwaan de introductie van het vak Nieuwe Economie tegemoet.

Hoe zou het afgelopen zijn als…

... Johnny Rotten destijds niet het winkeltje van Malcolm McLaren was binnengelopen, maar de C&A?

Tijden veranderen

De rode roos op het revers werkte vroeger prima. Maar in eenzame tijden anno nu, is er een grote kans dat zich op een avond meerdere blind dates afspelen in een etablissement. Houd daar rekening mee. De regels zijn eenvoudig: u spreekt samen een melodietje af, bijvoorbeeld een stukje Bach, dat zij vervolgens instelt op haar mobieltje. Aangekomen in restaurant of grand cafe, belt u haar, waarbij u nonchalant tegen de deurpost leunt. Zij bekijkt u even van top tot teen. Pas als ze u ziet zitten, houdt ze haar toestel omhoog met haar rechterhand. U kunt vervolgens met een gerust hart op het groene schijnsel aflopen.

HeT’S alfabetiseringsproject

De A-muzikale actrice, bekend van haar optredens in B-films, hielp als presentatrice een omroep aan de C-status door te pronken met haar D-cup gehuld in een nat T-shirt. In een E-zine werd gesuggereerd dat haar G-plekje te vinden was op de F-side. Ze maakte vervolgens furore met een documentaire over de geschiedenis van de H-bom, waarvan de tekst integraal te lezen was op het I-net.

Dertig als wij zijn ...

... lagen wij nog in slaapzakken voor de winkel als er een nieuwe versie van DOS uitkwam.

... vonden wij Bor de wolf een veel beter acteur dan Pooh of Tinkywinky.

Vrouwen en tijd

Permanent: 5 weken (uitgegroeid)
Always: 1 week in de maand

Product manager van de week

Nick Nolten van Nokia kende het probleem uit de eigen ervaring. "Je moet even een grote boodschap tijdens je werk. Zit je net lekker, gaat de telefoon. Reuze genant. Ons nieuwste toestel is daarom uitgevoerd met een nieuw alarmgeluid: het scheurend toiletpapier. Bovendien kun je met dit toestel met een speciale knop een SMS-bericht sturen naar de beller met de boodschap dat je over een minuutje terugbelt, omdat je even niet in de gelegenheid bent. Zit je toch net wat lekkerder.

Advertentie

Een leuke dagje uit voor uw en u echtgenoot/note? Nu beslissen is straks genieten. Maar slechts fl 29,50!!!!

* 8:30 uw wordt opgehaald bij u eigen woon- of verblijfplaats
* 8:45 gezellig kopje koffie bij ourhollands truckersrestaurant
* 10:00 dekenshow: een spetterende show van onze hostess Sherona die uw het nieuwste laadt zien op het gebied van lampswollen dekens
* 10:45 uw aanschaffen kunnen geheel zonder BTW, niet ermee sjouwen maar binnen acht weken thuisgestuurd
* 14:00 uur aankomst in Koln en aan boord van de Pacific Pincess voor een fantastisch Reinrijsje, genieten van natuur en omgeving
* 14:20 terug in de bus voor een kopje heerlijke Duitse koffie en kuchen
* 15:00 pannenshow en thermisch ondergoedpresentatie van onze gezellige chauffuir Kevin de Vries
* 17:00 lekker glas apperitief en uw wordt afgezet (in u eigen woonplaats)

Stuurt de kaart (ingevuld) op zonder postzegel! Doe snel op de bus!