zondag 18 oktober 1998

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 33

Van de redactie

Na keiharde onderhandeling met 'Het Twelloos Informantje' is het HeT gelukt om sterreporter Jan Kamphuis over te nemen. Na betaling van een aanzienlijke transfersom mocht 'onze Jan' zoals ze hem op de Twellose redactie noemen, zijn typemachine aan de wilgen hangen. Jan dankt zijn voormalige collega's voor de mooie vergulde kneedgum.

HeT komt voor in de beste families, dus schaam je niet.

Actueel

DEN HAAG - Na het besluit van KPN om zonder meer het hele Greenpoint-systeem uit de lucht te halen, circuleren er geruchten als zou de multinational overwegen om het hele postgebeuren ook maar meteen af te stoten. "Dat gesjouw met al die stukken kost ons onze rug," aldus een directeur.

VELDHOVEN - Morgen speelt voor de rechtbank van Veldhoven een proces dat aangespannen is door de bananenbranche. Aanleiding is de vermeende schending van het patent op de 'tros' door de collega's van tomaten. Advocaat Van Geel hoopt een schadevergoeding van in de miljoenen los te krijgen.

DEN HAAG - Soldaten die gezondheidsklachten hebben naar aanleiding van het bewaken van Hawk-raketten, hebben gisteren nul op rekest gekregen bij het Ministerie van Defensie. Een woordvoerder vertelde hen: "Er is u duidelijk verteld dat het ging om lange-afstandsraketten. Als u dan toch van heel dichtbij gaat zitten bewaken, is het een beetje uw eigen schuld."

Lijstje: Hoe schud ik de telemarketeer (TM) af?

1. De TM belt onder het eten. Eet gewoon door. Zeker spaghetti.
2. Stotter of wend een spannende variant op Gilles de la Tourette voor.
3. Zet de TV harder en ga er vlak bij zitten. Spoor de acteurs regelmatig aan.
4. Zeg dat uw naam Harvelsnok Grottenbarger Knumpelding van der Vruwenkrocht III is. Check even of het goed gespeld is.
5. Dring erop aan dat u met 'Uwe Excellentie' aangesproken wordt.
6. Vraag wat de TM'er aanheeft en of hij het ook zo heet heeft.
7. Vraag de TM'er een paar artikelen uit de laatste editie voor te lezen voor je besluit een proefabonnement te nemen op die krant.
8. Zeg dat u het gesprek opneemt voor een onderzoek naar taalgebruik van de TM'er.
9. Spreek uw lokale dialect en vul dat aan met kauwgom.
10. Fake slechthorendheid (Hallo, hallo!!, Waaat?).

Gedachten bij het haardvuur

Manchester United: you'll never walk alone Feyenoord: hand in hand kameraden Ajax: we are the champions Festina: dope sucks

Internet: onderzoek wijst uit, de meeste sites zijn linksdragend.

De schrijver verzuchtte tegenover de interviewer: "Tsja, wat je allemaal niet kunt doen met 26 letters."

Als hardlopers cartografen in plaats van trainers zouden raadplegen, zouden ze de marathon wellicht in 36,5 kilometer kunnen doen.

De bibliotheek van Koegelen levert op vertoon van een recente IQ-kaart een chapter-jockey die u een toelichting geeft op wat er de afgelopen paragraaf gebeurd is en waarover de volgende paragraaf zal gaan.

De beginnende copywriter had nog twee weken jeuk na het vervaardigen van de brochure 'Eek! Alles over ongediertebestrijding'.

Faxapparaten vinden het leuk als ze af en toe een plaatje mogen printen.

Staan er weer een paar absoluut onritmisch te dansen, zeg. Waar is de danspolitie nu als je ze nodig hebt?

Hulde aan de secretaris: de notulen waren weer beter dan de vergadering.

Toen ik hoorde dat mijn baan op de tocht stond, heb ik meteen de ARBO-dienst gebeld.

Als het al maanden in de krant staat, is het ook zo raar om dan nog te vragen wat dat Poldermodel nou precies is.

Nederland in de file

In de file staan achter een vrachtwagen met een sticker waarop staat "zonder transport staat alles stil".

wij zijn tegen fietsen
wij zijn anti lopen
wij staan liever stil
op een wonder te hopen

Al ons verkeer is eenrichtingsverkeer. Iedereen rijdt vooruit. Of je moet het geenrichtingsverkeer in de file meetellen.

ben jij ook zo’n stumper
die bumper aan bumper
elke dag naar zijn baas rollen mag

Mag je doorrijden als je geen lid bent van de wegenwacht?

DEN HAAG - Minister Netelenbos komt met drastische maatregelen tegen de fileproblematiek. In de nota "Opschieten ..." kondigt ze een uitbreiding aan van de Nederlandse jachtwet. Tussen 8.00 en 10.00 uur en 16.30 en 18.30 uur mogen gediplomeerde jagers met hagel schieten op fileverkeer en langzaam rijdend en stilstaand verkeer op alle doorgaande wegen in Nederland. Kritisch Faunabeheer reageerde positief op de plannen van de minister.

Tip voor als je je echt verveelt: zet elke keer als je weer vijf meter bent opgeschoten, de motor af, stap uit en check de bandenspanning van alle vier de banden.

Toch triest dat het soms nog gemakkelijker is van baan te veranderen na 20 jaar bij Philips te hebben gewerkt, dan op vrijdag, 17.15 uur op de A2.

Wasvoorschrift

De trui langzaam onderdompelen in een sopje van 19,5 graden met niet zuurvrije shampoo. Alleen gedestilleerd en ontkalkt water gebruiken. Kraag droog houden gedurende het wassen. Onderdompeling centimeter voor centimeter verrichten. Niet langer dan 2 minuten in sopje. Niet wrijven, niet oprullen of oprossen. Slechts geleidelijke draaibeweging maken met de klok mee. Voorkom schuim op het sopje. Water nooit hergebruiken. Liggend drogen maximaal onder een hoek van 2 graden. Niet aan punt uit sopje trekken maar geheel ondersteunen. Voorkom inval van zon- of natuurlicht, dus alleen in geblindeerde kamer drogen. Voorkom lekgeluiden en zorg voor een stille ruimte. Trui elke 2,5 minuten omdraaien, let op ondersteuning! Is de trui niet binnen 1. dag (dus 24 uur) droog, neem dan onmiddellijk contact op met uw leverancier. Trui niet vervoeren of oppakken. Houd serienummer bij de hand en vraag huisgenoten en -dieren het pand en het erf te verlaten. Indien u deze instructie niet nauwgezet opvolgt, vervalt uw garantie en bent u strafbaar op basis van 3:14, 2 sub a van het Waswarenbesluit voor Lamswol.

Poezie: Morse*

Toen Samuel Morse overleed, - z'n rikketik stopte na al die jaren - vertikte de dienstdoende telegraaf hem morsedood te verklaren.

Filosofie

Er zijn mensen die zeker zijn, door hun onzekerheden te overschreeuwen. Er zijn mensen die zeker zijn, omdat ze onzekerheden accepteren zoals ze komen. Er zijn mensen die onzeker zijn, omdat ze onzekerheden willen beheersen. Er zijn mensen die onzeker zijn, doordat ze elke zekerheid doorprikken.

Het is ons wat.

Het Millenniumprobleem

- Dat wordt een hele nacht dooronderhandelen. De salarisbesprekingen met de poetsvrouw zitten weer muurvast.

- Hallo buurman, heb jij een kopje toner voor me?

- Zeg buurvrouw, is bij jullie Oezbekistan 6 ook zo slecht of ligt het aan mijn satelliet?

Dertig als wij zijn

Onze vaders kregen nog elke maand opslag.

Geloof ze niet ...

Die beelden van stakende Russische mijnwerkers die dan zogenaamd uit protest met hun helm op de grond slaan: dat is gewoon de meest gebruikte vorm van seismologisch onderzoek in die contreien.

Product manager van de week?

"Kent u dat?" vraagt Jeffrey Schelmers van Aqua Audio. "Dat ge-'And now I doedeldie, I did it maaaai weeee' onder de douche. Een doorn in het oog van menig tekstschrijver en muziekliefhebber, zo ook ons." (Jeffrey pakt een knalgeel apparaatje) "Vandaar dat we op de markt zijn gekomen met de Showeroke, die op douchegordijn of tegelwand de juiste tekst projecteert en tegelijk in stereo met megabass de muziek laat horen. Dat Nederland voortaan gewoon een beetje zingt zoals het hoort".

Integratiecursus voor allochtonen

Les 1: Op thee-visite bij de buurvrouw

Dus ik zei oh ja en zij zei ja, dat dacht ik wel. Dus weet je wat ik zei? Ik zei tegen haar dat zij maar eens goed na moest denken over wat zij zei tegen mij. Nou, toen zei zij dat ze van mij verwachtte dat ik niet zou zeggen dat ik tegen haar zou zeggen dat zij maar eens na moest denken over wat zij tegen mij zei, maar dat zij dacht dat wat ik zei tegen haar over haar en mij ook niet zo fijn was voor haar. Dat zei zij! Tegen mij! Nou, dan hoef ik jou niet te vertellen wat ik toen zei tegen haar. En dat heb ik gezegd, want zo ben ik.

Poëzie

"Bijenkorf Servicebalie met Maribel"
"Ik zit op de tweede etage in uw toiletcel en mijn voorganger dacht bij het laatste vel wie na mij komt, die redt het wel. Vandaar dat ik even mobiel bel."

Trap, trapper, trapst

1. idem 2. identiek 3. idem-tiek
1. leugens 2. erge leugens 3. statistieken
(Edo de Roo)

1. Niets 2. Minder 3. BNN
(Cor Takken)

HeT vraagt zich af

Waarom hebben de serveertips en variatiesuggesties bij recepten en op verpakkingen altijd betrekking op eten en drinken?

Suggesties als: "Deze wijn komt het beste tot zijn recht zo'n gezellige herhaling van The A-Team.", "Serveer deze pizza bij een deuntje van Willy Alberti." of "Uitstekende snack voor Studio Sport kijken met oude vrienden." zijn welkom.

Deze HeT werd mede mogelijk gemaakt door

* David Klaver

P.S. Wij worden ook maar gestuurd.