vrijdag 7 juli 2000

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 49

Actueel

ZEIST - Uit een uitgelekt rapport van de KNVB blijkt dat de spelers van het Nederlands elftal tijdens de voorbereidingen op het EK een opleiding hebben gehad voor lotus-slachtoffer. "De spelers kunnen nu ook minder voorkomende blessures faken, zoals verslikkingen, kleine vergiftigingen en slagaderlijke bloedingen," aldus het rapport.

AMSTERDAM - De Nederlandse Vereniging van Naturisten wil naaktcampings deze zomer extra aantrekkelijk maken voor verlegen mensen. "Veel mensen willen wel naakt recreeren, maar durven nog niet echt," aldus de vereniging in een recent persbericht. Speciaal voor deze mensen geldt in de eerste kampeerweek een aangepast beleid waarbij een gebodypainte tangaslip wordt gedoogd.

Lijstje: tekens dat je echt arm bent

1. Wanneer je kindje koorts heeft mag ie langer opblijven; dat scheelt immers stookkosten.
2. In Afrika wordt voor je gecollecteerd.
3. Je komt voor zoveel subsidies in aanmerking dat je daar zo rijk van wordt, dat je ze achteraf toch allemaal weer moet terugbetalen.
4. Je kunt je geen leeg boterkuipje veroorloven voor het bedelen.
5. De bank organiseert een uitstapje voor het personeel met aanhang van de opbrengst van jouw debetrente.
6. Collectant aan je deur? Grote kans dat die je de bus toestopt en vervolgens hevig snikkend wegrent.

Gedachten bij het haardvuur

Nederlandse vrachtwagenchauffeur: "Ja kijk, mij is gewoon gezegd dat ze in Dover Chinees hadden besteld en of ik dat effe wilde bezorgen."

Slecht nieuws voor minister Netelenbos: Flipje uit Tiel heeft zich teruggetrokken als hoofdsponsor van de Betuwelijn.

Voor de betere blindengeleidehond gaat u natuurlijk naar de erkende optichien.

De NL-sticker werd bekeurd voor bumperkleven.

Minister Van Boxtel wil in het kader van 'Nederland gaat digitaal' overstappen van NL-stickers naar .nl-stickers.

De jurist kwam veel te laat op de hoorzitting maar beriep zich op 't noodweer.

Deceptie: zij wilde als maagd het huwelijk ingaan, maar had hem niet verteld dat ze daar haar tweede huwelijk mee bedoeld had.

De winkeldief voelde zich al wat minder bezwaard toen hij op het kaartje bij dat paar schoenen las 'steel toe'.*

De chauffeur raakte danig overstuur toen zijn airbag niet openging.

Dit mobieltje is zo onverwoestbaar, dat het zelfs nog op de vuilnisbelt.

Als het suikerklontje het probleem is, is dan het lepeltje of de hete koffie de oplossing?

Roken over je longen en nadenken over je longen gaan heel moeilijk samen.

De grootaandeelhouder greep zijn kans, door tijdens de bedrijven-estafetteloop een vijandige overname te doen.

Kijk eens mama, wat ik kan! Ik kan dromen dat ik plas zonder het in mijn broek te doen.

Wij denken nog steeds dat die ene in papier verpakte sinaasappel lekkerder is dan die andere.

De EK-stewards: "En dan hebben die Italianen nog geluk gehad. Gewoonlijk zijn ze pas gehandicapt nadat ze door ons hun plaats is gewezen".

Toen de dotcom-markt instortte, belandden nogal wat mensen in de www.

Het komt bij heel wat vrouwen van haar leeftijd voor, dus het geeft geen pas om haar nu ineens Tena Turner te noemen.

Coen Flink, Lex Goudsmit ... Wie houden we in godsnaam over als rolmodel voor opa's in de 21e eeuw? Joop van Zijl? Vader Abraham? Boudewijn Buch?

Als er ergens geen gebrek aan is in de komkommertijd, dan zijn het wel komkommers.

Consument

Heren fabrikanten,

Als wij voor de slagboom van de parkeergarage staan, nemen wij het bonnetje altijd even tussen de tanden. Kwestie van handen vrij voor het stuur en het knopje om het raampje open te doen. Zo'n bonnetje smaakt echter nergens naar. Daarom graag een bonnetje met frisse pepermunt- of fruitige aardbeiensmaak.

Dank u.

Het gevoel van... stank voor dank

Met een voldane en gelukzalige glimlach op de lippen beende de advocaat, telg uit een bekend Maastrichts strafpleitersgeslacht, door de vertrekhal van Zanderije. Zijn client - een niet onomstreden politicus - was op liefst vijf van de zes aanklachten vrijgesproken en had zich uiteraard louter in positieve bewoordingen over de verdediging uitgelaten. Het honorarium was hoog, maar alleszins in verhouding tot de geleverde prestatie. Bij het hartelijke afscheid had de client zijn succesvol raadsman nog verrast met een paar schoenen met enorme plateauzolen en er vervolgens op aangedrongen dat hij deze direct zou aantrekken en pas bij terugkomst in Nederland zou uitdoen. Oud lokaal gebruik wilde dat dat geluk zou brengen. "Tja, when in Rome, do as the Romans do," glimdacht de strafpleiter terwijl hij zijn koffers incheckte en ietwat moeizaam (wat waren die krengen zwaar!) richting het detectiepoortje schuifelde.

Geloof ze niet *

Die vrachtwagenchauffeurs die zelf Henk, Jan of Kees heten. En voor het raam van hun cabine hebben ze van die nummerborden hangen. Nee, het is maar goed dat de overheid met die nieuwe, fraudebestendige nummerborden is gekomen. Dan moeten Henk, Jan en Kees eerst maar eens een uittreksel uit het geboorteregister overleggen voordat we geloven dat hun kinderen of echtgenotes 'Angel', 'Vivianne', 'Chantal' of 'Kimberly' heten.

Poëzie

een kop als een biet
een lijfje zo klein
leuk is het niet
om schaamluis te zijn

Filosofie

Dat de nazi's zo wegliepen met Nietzsche berust eigenlijk op een misverstand. Zijn begrippen 'Untermensch' en 'Ubermensch' komen eigenlijk uit een passage in Nietzsches dagboek over de periode waarin de filosoof in een flatje woonde. Hij beschijft in de bewuste passage zijn relatie met de onderbuurman, een onaangenaam persoon die altijd voor overlast zorgde en zijn bovenbuurman, waarmee hij een goede - sommigen beweren zelfs homo-erotische - relatie had.

Product manager van de week

Herbert Vuistklaar van Autodrop kwam op het idee toen hij voor de zoveelste keer in de file stond. "Ik was op de terugweg van een klant die mijn hele wagen had leeggekocht. En als je zo stilstaat begint het: de door verveling aangewakkerde lekkere trek. En wat doe je dan? Precies. Toen wist ik het! Ik ben er apetrots op dat ze volgende maand al in de winkel liggen: lichtgezouten, knapperig van buiten, gelei-achtig van binnen en frisgroen-geel gekleurd: onze nieuwe Autopulkjes."

HeT’s grote geschiedenisboek

Deel 7: De guillotine

Het was een mooie dag in het Franse stadje Nice, eind 18e eeuw. Kapper Guy Lotine kreeg Jean le Boeuf in de zaak, een jongeman die in Nice zo'n beetje de trendsetter was. "Ik wil zo'n kapsel als Suggs van Madness," zei de jongen. "Stekeltjes en plat van boven." Le Boeuf ontketende een trend en toen steeds meer jongeren zo'n kapsel wilden, bedacht Lotine een constructie met een horizontaal mes dat in een haal het haar knipte in gelijke lengte. Het liep storm. Iedereen wilde wel zo'n haardracht. Op een dag zat een klant wat ongemakkelijk te wachten op de haal met het mes. "Wat is er toch, zit u niet gemakkelijk?" vroeg Lotine bezorgd. "Aambeien," mompelde de klant nors. Lotine gaf hem een rubberen zitring, waarna hij het mes naar zich toe trok. "Oeps," sprak Lotine geschrokken, "Ben ik toch vergeten uw stoelhoog ..." Op dat moment drong het tot Lotine door dat hij de guillotine had uitgevonden. Hij nam het hoofd van de klant in zijn hand en rende trots zijn kapperszaak uit. "Eureka, eureka, eureka!"

Wetenschap

Stadskinderen slapen steeds slechter, omdat ze niet meer weten wat schaapjes zijn. Dat concludeert Herbert Gramveer van de Medische Universiteit van Colorado in zijn doctoraal scriptie. De vervreemding van de natuur bij de jeugd begint groteske vormen aan te nemen, aldus Gramveer. Hij adviseert ouders om moeilijk in slaap komende kinderen nulletjes en eentjes te laten tellen.

Dertig als wij zijn ...

ons huisje werd een huis
ons autootje werd een auto
maar ons buikje is gewoon weer een buikje

Bijdragen van Arjen Jongeling*