vrijdag 17 april 1998

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 26

Van de redactie

Met gepaste trots presenteren we op onze site vanaf deze editie regelmatig testen, waarmee u belangrijke levensvragen zelf thuis kunt oplossen. Momenteel kunt u met het beantwoorden van een paar eenvoudige vragen erachter komen of u dit jaar nog kans maakt op de Nobel-prijs. Met dank aan onze wetenschappelijke redacteuren (die de testen volgens ISO-normen produceren). Aan de uitslag van de test kunnen geen rechten worden ontleend. Suggesties voor nieuwe testen naar de redactie. LET OP: De HeT-site was bij het verzenden van HeT 26 niet bereikbaar door een technische storing. Er wordt aan gewerkt.

Actueel

ROERMOND - Het bisdom Roermond gaat het 'product religie' meer in de markt zetten. Zo kan de gelovige binnenkort zelf thuis tele-bidden via een online-verbinding met het bisdom. En met het flex-relisysteem kan men gemakkelijk parttime religieus zijn door een selectie te maken uit het aanbod van feestdagen, belijdenissen, psalmen en sacrementen. Het bisdom heeft de heilige vader in Rome een licentie gevraagd voor de integratie van joodse en islamitische elementen in het aanbod.

BELFAST - Vredesextremisten in het Noord-Ierse Belfast hebben gisteren aan Tony Blair een petitie aangeboden, waarin gevraagd wordt het onlangs gesloten akkoord aan te scherpen. In zwembaden moet het 'bommetje' verboden worden, schoonmaakmiddelen die aanslag verwijderen moeten gesubsidieerd worden er mag op straat alleen nog ontwapenend gelachen worden.

Lijstje: Serieus genomen

1. Het elastiekje wordt als kantoorartikel te weinig serieus genomen.
2. De banaan wordt als fruit te weinig serieus genomen.
3. De driewieler wordt als voertuig te weinig serieus genomen.
4. De kiezel wordt als steensoort te weinig serieus genomen.
5. De bretel wordt als kledingstuk te weinig serieus genomen.
6. De filiaalchef wordt als manager te weinig serieus genomen.
7. Fresh Up wordt als after shave te weinig serieus genomen.
8. De Lire wordt als betaalmiddel te weinig serieus genomen.
9. 'Kladblok' wordt als tekstverwerker te weinig serieus genomen.
10. Vaderdag wordt als feestdag te weinig serieus genomen.

Gedachten bij het haardvuur

Helaas bleek dat de belofte van een 'spetterende uitsmijter' aan het einde dag letterlijk genomen moest worden.

Disclaimer op uw pakje maagzuurtabletten: "Rennies werkt niet tegen een opgeblazen gevoel in Israel".

In navolging van het betere visrestaurant kun je nu ook bij de Febo het varkentje uitzoeken, waar je de frikandel van wil.

De eerste Groen Links-burgemeester had als ambstketen een schoenveter met daaraan wat kroonkurken geregen.

Verveelde, rijke man: "Dus ik loop die wereldwinkel binnen en zeg dat ik een planeetje wil kopen."

De beginnend schrijver dacht dat zijn autobiografie zichzelf zou schrijven.

Zo'n blikopener en zo'n kurkentrekker hebben we nu al in honderd vormen en maten. Maar waar blijft de bliksluiter en de kurkenduwer?

De fanfare is dus eigenlijk een lopende band. De hifi-hoek van de V&D heet nu Speakers Corner.

Zou een muis - net als een vulpen - naar je hand gaan staan?

Hoera: door de zelf-afweeg-groente afdelingen leert Nederland weer het verschil tussen een Golden Delicious en een Jonagold.

Windowsgebruiker tegen zijn vrouw die de Flair nog niet uithad: Nee, die heb ik niet weggegooid. Die heb ik naar de prullenbak verplaatst.

Weerman Erwin Kroll beroept zich - naar aanleiding van verkeerde voorspellingen - op noodweer.

Ook niet prettig: Ter Beschikking gesteld aan Peter R. de Vries.

Waarom baalt men als een stekker? Het is toch veel logischer om te balen als hooi of stro.

Poëzie

Siamees
Kort na hun geboorte begon al het gezeur,
konden zij niet langer samen door 1 deur.

Het geheim van de gloeilamp

Het gerucht dat Philips een gloeilamp zou hebben die nooit kapot gaat, is waar. Het is echter niet zo dat ze de lamp niet verkopen omdat het kapitalisten zijn die de mensheid iets misgunnen. Ze verkopen 'm niet omdat ze zo'n slechte afdeling Marketing hebben.

Hoe herken ik ...Aflevering 9: De Nederlandse soap

Bierflesjes (van hetzelfde merk) staan altijd met het etiket naar de camera, bij het dichtslaan van een deur trilt de hele wand mee, de tekstschrijver is de stopwoordjes en 'uuhs' vergeten, niemand kijkt ooit televisie, iedereen is elkaars familie, collega en partner tegelijk, in het cafe hangt geen rook en oogt iedereen nog fris en monter.

Nieuws uit de maatschappij

"Het toenemend aantal zekerheden maakt ons leven saai en voorspelbaar. Het wordt tijd dat u zich gaat ontzekeren, voor het te laat is," lezen we in de nieuwe folder van Ireaal Ontzekeringen. De maatschappij komt met een uitgebreid pakket ontzekeringsproducten. Een agent van Ireaal bezoekt u misschien wel, maar misschien ook niet om u vrijblijvend te informeren. Een greep uit het aanbod: Aansprakelijkheidsontzekering: Verhoogt de kans dat u door wildvreemden op straat wordt aangesproken. Levensontzekering: Polis waarbij u zaken kunt declareren als vette caferekeningen gevolgd door een autorit inneemt en de reiskosten naar oorlogsgebieden. Uitvaartontzekering: Speciaal pakket voor de scheepvaart, waarin alles ontzekerd is, vanaf het moment dat uw schip los is van de kade. Auto-ontzekering: Doe-het-zelf-pakket voor de handige risicozoeker. All-risk-ontzekering: Een uitgebreide dekking die alle risico's toelaat. Verder lezen wij in de kleine lettertjes: "Ireaal behoudt zich het recht voor om van tijd tot tijd niet te leveren. Deze wanprestatie is geheel bij de premie inbegrepen. Een geschillencommissie voor de ontzekeringsbranche bestaat - geheel passend in de filosofie van Ireaal - niet."

Zo had het ook kunnen lopen...?

Lincoln: "Ik wilde even mijn toneelreservering afbellen, want ik kan geen babysit krijgen."

Snijd de poep

Hij: "Hee, wat ruik je lekker." Zij: "Dat is 'Alarmfase 3', waarmee ik vorige week een hele kolonie broedende eidereenden heb uitgeroeid, waarna ik ten paleize ben geboden van Saddam Hoessein voor een bezoekje aan de gevangenis van Bagdad."

Poëzie

Voor wie de nieuwste tentoonstelling rond abstracte kunst wil bezoeken, biedt kunstkring De kaars in Vindeloo een handige routebeschrijving.

Eindhoven ... een gelaagde sluier
overvolle ... kosmosbanen lichtbundels en lichtjaren.
OOK. NU.
ertsen afslag 23 met kraters in fosforpoelen rechtdoorgaand,
onverdroten kolkend aanhouden
naar niets en nimmer
over en weer geslingerd geslingerd
Vianen stoplichten
NAAR LINKS noodsignalen en
uitvallende staalbogen.

En dan moet u het daar nog maar eens vragen.

Televisie vanavond

RTL4, 19.30 uur - Debate on Ice, verkiezingsdebat tussen de lijsttrekkers van de vier grote partijen op muziek van Ennio Morricone.

FilmNet, 20.00 - Intercedent proposal, Michael Douglas als werkzoekende die een relatie krijgt met de mevrouw van het uitzendbureau.

Wetenschap

Taalkundige Norbert Phluimens is vorige week gepromoveerd op het Bietveldertse dialect. Hij ontdekte een breed repertoire waarin behalve spraak ook andere lichaamsuitingen worden gebruikt. Een instemming bij de Bietveldertse Kluimakkeraars is een knik met het hoofd en een langzaam sissende gasuitstoot uit het rectum. Een leuke mop wordt beloond met geheven armen waarbij een fijn gekruide okselgeur richting de verteller wordt gestuurd. Volgens Phluimens beginnen we de exacte grammatica nu pas te ontdekken en moet er nog veel veldwerk gedaan worden.

Product manager van de week

Eric van Bubbelen van snoepfabrikant Mars Veghel geeft de groenteman het nakijken: "Na gebitsverzorgende kauwgom, brengen wij komende maand onze tandvleesreinigende nougat, flosdrop en chocolade-bars met fluor op de markt. Appels zijn daarmee definitief van het toneel verdwenen als alternatief voor snoep."

Dwangneurosen voor beginners

Alle leestekens hardop uitspreken.

Niemand mag op uw schaduw stappen, ook niet in die drukke winkelstraat.

Controleer op elke verdieping of de liftindicator de juiste verdieping aangeeft.

Geloof ze niet

Kledingverkopers die bij die nauwsluitende broek in de enige kleur die je niet staat een stap terug doen, de hand pijnzend aan de wang leggen en quasi getroffen stellen: "Als gegoten".

Tips voor arme mensen*

De glasbak is een vorm van kapitaalvernietiging. Elk glas verdient een tweede leven, zonder eerst een recycle-cyclus te doorlopen. De mosterd- of choco-pasta-pot als drinkglas kent u natuurlijk al. Maar heeft u al eens gedacht aan de knakworstenpot als bierpul? Een grote pot appelmoes kost minder dan een Brabantia-blik, terwijl daar niet eens iets eetbaars inzit. Wat dacht u van een longdrink uit een gezellige rode kool-pot? En als u de etiketten niet afwast, heeft u met het bezoek meteen een reeks leuke ijsbrekers, gespreksonderwerpen en opstapjes voor gezelschapspellen (Raad de ingredienten, Wie heeft de meeste smaakstoffen).

* Naar een bijdrage van Paul Bogaers.