dinsdag 8 september 2009

Humoristisch elektronisch Tijdschrift 51

Van de redactie
Dertien jaar na aflevering 1 van het Humoristisch elektronisch Tijdschrift (HeT) presenteren we nu een nieuwe editie. Pseudo-jeugdige oprispingen van een door midlife crisis overvallen redactie? Een nieuwe loot aan de personal brands van de auteurs? Behoefte aan een uitlaatklep voor crisis-stress? Ja. Maar ook: het kan-ik-nog-over-een-slootje-springen-gevoel.

Actueel
CAPE KENNEDY - De eco-beweging is ook aan NASA niet ongemerkt voorbij gegaan. Een trotse woordvoerder van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie meldde op de persconferentie dat astronauten in het kader van het Green Space-programma voortaan de principes van Het Nieuwe Rijden zullen toepassen om brandstof te sparen. Ook zullen de astronauten vaker Shuttle-poolen om solovluchten te vermijden. NASA denkt $2 miljard te kunnen besparen door de lagere bijtelling.

ROTTERDAM - Van onze rechtbankmedewerker - Naar aanleiding van een speciale uitzending van Peter R. de Vries heeft Joachim Oetker (spreek uit: 'aetkoer') gisteren in een persconferentie toegegeven nooit een universiteit bezocht te hebben. Oetker vertelde dat hij de dr-titel die hij gebruikt in zijn marketing via internet gekocht heeft in Panama bij de Universidade di Bocas del Toro. "Toch wil ik benadrukken dat ik wel degelijk geschoold ben in het banket- en zoete bakkerswarenwezen. Zo maakte ik op de Schlottemaier Fachschule een opstel over het gat in de donut waarvoor ik destijds van de vooraanstaande Herr Veranstaltungsgeschwindigkeit een ruime voldoende ontving."

Lijstje: 10 nieuwe real life tv-formats
1. Planten-TV. Een heerlijk onbezorgd half uurtje tv, waarin u zonder commentaar of hinderlijke uitleg lekker allerlei planten in de vensterbank, in de tuin of op een balkon ziet langskomen. Met smeuïge close ups van stampers en meeldraden en rubrieken als 'De gieter van de week'.
2. Mailpost: na het betere stalk-werk op Schiphol gaat Joris Linssen nu posten bij de brievenbus: wat post u en waarom? Gegarandeerd lief en leed! Sponsor TPG is blij, omdat Nederland nog erg moet wennen aan de oranje brievenbus.
3. Infobalie: de hoogtepunten en alle lief en leed van de balie. Aflevering 1: de gevonden voorwerpen-balie van ziekenhuis Panbroek in Broele.
4. Achteruitinparkeer-tv: kijk naar gestuntel, kop-staartjes, vakkundig draaiwerk in een doodgewone straat in NL. Tikje home video, snufje Blik op de weg, een gegarandeerde hit.
5. Ontslag TV: de ploeg reist mee met P&O'ers en managers die de opdracht krijgen elk honderd mensen in hun organisatie te ontslaan. Met SMS-wedstrijd zodat een aantal slachtoffers terug kan strijden dankzij de gunst van het publiek.
6. So you wanna be a ... The Sequel. Er zijn al pilots gedaan voor 'So you wanna be a vakbekwaam hovenier' en 'So you wanna be a hogere veiligheidskundige' en 'So you wanna be a toiletjuffrouw'.
7. Wie heeft er op mijn hoofd gepoept? Het succesvolle kinderboek eindelijk in het echte leven! Presentatie, hoe kan het anders, Frans Bauer.
8. Vliegtuig-TV. Wie kent als provinciaal niet de sensatie van overvliegende vliegtuigen bekijken. Eén uur lang vanuit de vaste camera in Hoofddorp.
9. Gok de ziekte. Nieuwe spelshow, waarbij wachtkamers gefilmd worden en deelnemers moeten gokken welke kwaal de bezoekers aan de arts willen voorleggen.
10. De bouwput. Omroep Max weet dat de oudere medemens ervan houdt lekker door het traliewerk te kijken naar het storten van beton, het heien van palen en het vastzetten van steigers.

Gedachten bij het haardvuur

Personeelsfeestjes van het ministerie van Sociale Zaken zijn niet per definitie gezelliger.

De nieuwste wetsvoorstellen van Geert Wilders: invoering van het pre-emptive strike-protocol voor hulpverleners, zoals ambulance-chauffeurs en verkeersregelaars, een knoflookverbod in Nederlandse sauzen en een leenwoordenverbod voor overheidsmedewerkers.

Als het supermarkt-tankstation-autofabrikantketen-IT-bedrijvenkartel nu nog fuseert met de zorgkoepel-mega-energiebedrijf-universiteitencentrale dan bestaat Nederland uit één onderneming!

De voormalige organisator van eendaagse Rijnreisjes met deken- en pannenshow is met het dalen van de vliegprijzen aan het overwegen Toronto en Abu Dabi als nieuwe bestemmingen op te gaan pakken.

Het vraagt even wat bladeren in de agenda, maar als u dan het driegangendiner boekt in de Slow Food-keten The Happy Snail heeft u wel een leuke 72 uur voor de boeg.

Huisarresten, enkelbanden en kniesloten blijven toch wat 'old school' aandoen. Kan er geen DNA-blocker of een neuronen-firewall gebouwd worden?

Hoe zou het voelen als je als bejaardenverzorger, na een klein vergrijp door de rechter het verzorgen van bejaarden als werkstraf opgelegd krijgt?

Waar blijft toch de draadloze sandaal...

Wij lezen Heleen van Royen vooral vanwege de goede verhalen.

Een beetje politiek correcte burgemeester spreekt niet langer van 'daklozen', maar heeft het over 'ambulante inwoners'.

Log nu in op je persoonlijke voetgangerssite en maak je eigen avatar. Sta je voor een verkeerslicht, zet dan Bluetooth aan en op het stoplicht verschijnt jouw persoonlijke wacht-poppetje, waarmee je bovendien drie eenvoudige spelletjes kunt spelen. Aan een multiplayer-variant wordt gewerkt.

Sonja Bakker... dat is nu een dieet waar je broek van afzakt.

Waarom noemen we de Britten eigenlijk nooit 'onze westerburen'?

Alweer bijna vergeten. Een woekerpolis? Dat was toch de 'niet goed-geld terug'-clausule op het pak onkruidverdelger? En het bankentrio? Een aanbieding van Ikea?

Productmanager van de maand
Aan het woord: Tim Schneulken van Aldi. "Tja, computers, accessoires, geheugenkaarten, dat liep allemaal al geweldig met 's ochtends wachtenden voor alle winkels. We zijn toe aan een nieuwe stap en daarom komen we volgende week met de Aldi-Phone, het alternatief voor de veel te dure iPhone en andere hippe smartphones. We zijn daarmee de Appiefoon en Dirk-GSM voor! Kenmerkend voor de Aldi-Phone: degelijke Duitstalige interface, verpakt in grijs kartonnen doos, apps voor kortingjagen en nostalgische recepten uit de voormalige oostblokkeuken. Uiteraard bieden we hierbij de bekende 'nou-en-garantie'. Ook prettig: wij kunnen uw abonnement op elk moment opzeggen."

De PC Hooft Buurtsuper
Om de leefbaarheid in de buurt te bevorderen heeft de gemeente Amsterdam een startsubsidie van 12 miljoen euro toegekend aan lokale ondernemer Edward B. Duivendracht, die een kleine buurtsuper wil beginnen in de PC Hooft-straat. 'Het is de bedoeling dat buurtbewoners elkaar weer meer gaan ontmoeten', zegt Duivendracht. 'Dat betekent wel dat je ze moet trekken met een passend assortiment en een aantrekkelijke ambiance. Waar je dan aan moet denken? In de diepvries nertsenfilet, een SUV-winkelwagentje, de AGF-sectie met sinaasappels zonder sinaasappelhuid, een strijkkwartetje voor de muzak, potjes keukenzout elk in uniek design van en gesigneerd door Jan de Bouvrie, champagne proeven met een toastje kaviaar en natuurlijk een Parijse au pair voor de peuterspeelhoek.' Papparazi maken stiekem foto's van je, waarvan je afdrukjes kunt verkrijgen bij onze kassajuffrouwen Connie en Patricia.

Nieuwe Twitter-diensten
- Leg je rekensom voor aan @calculator en je hebt binnen 24 uur de uitkomst.
- Studeer bij @LOI via Twitter. In drie maanden je tandartsbevoegdheid (25 tweets per les), binnen twee jaar je master in flamencogitaar spelen (45 tweets per semester).
- Stuur titel en uitvoerende naar @karaoke en krijg in real time meezingformaat de songtekst als reply.
- Weet je het bijna, maar niet helemaal? Stuur je vraag naar @puntjeopjetong.
- Bang dat je je tekst kwijt raakt? @souffleur biedt ondersteuning aan professionele sprekers, acteurs en nieuwslezers.
- @cheerleader juicht je naar voren en pept je op als het even wat minder gaat.
- Tweet 'aan' naar @stopwatch en krijg je netto tijd, direct nadat je vervolgens 'uit' hebt getweet.

(ingezonden mededeling)

Nintendo brengt speciaal voor senioren de Wii Silver 80+. Speel nu met andere senioren online Halma of sluit de Wii-Bottle en de Wii-Nail aan voor een stevige potje spijkerpoepen. Komen de kleinkinderen op bezoek? Laat ze kennis maken met Mario Sjoel. Houd uw brein fit met Four Card Memory of leef u creatief uit met Punik of Knitting. Zo maakt u uw eigen Rembrandt of Delfts blauw. Een eigen creatie kan natuurlijk ook. Soepele gewrichten houdt u met Wii Ochtgymnastiek met pianomuziek van Arie Snoek.(Bron: Jeugdsentimenten.net)

Who's in a name?
- "Dus een soort Bruce Willis meets John Travolta, maar dan in hun Tarrantino-periode?"
- "Ja, hoewel het toch meer een Eddy Murphy meets Bill Cosby is, maar dan blank."
- "Je bedoelt een André van Duin, zonder Frans van Dusschoten op zijn meest cabaretesk?"
- "Nou... eerder een vleugje John Cleese, maar dan veel meer James Dean qua uiterlijk."
- "Nou snap ik het. En dan ook met zweem Van der Togt natuurlijk."
- "Nee, dat dan weer niet. Juist veel meer dat Brandsteder-achtige."
- "Nog ergens een Dustin Hoffman-in-zijn-Kramer-tijd of toch meer de jonge Nicholson?"
- "Precies. Je begint het te snappen. Alleen dan met een mespunt De Niro, van voor Taxidriver."
- "Dus een soort macho Roseanne?"
- "Nou, eerder een artistieke Elaine van Seinfeld."
- "Oh. En hoe heette die vent dan?"
- "Thom Hoffman, dus."